Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Λ. Χρυσανθόπουλος: Ντρέπομαι για την απάντηση σας, κε Κατάινεν

Λ. Χρυσανθόπουλος: Ντρέπομαι για την απάντηση σας, κε Κατάινεν 

 Με μια ανοικτή επιστολή του, ο γνωστός για το αδάμαστο, μαχητικό του πνεύμα, πρέσβης ε.τ., Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος κατατροπώνει τον επίτροπο της Ε.Ε, Γίρκι Κατάινεν.

Ο επίτροπος Κατάινεν είχε απαντήσει - με λίγα λόγια - ότι η ΕΕ... νίπτει τας χείρας της στο ζήτημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως αναρμόδια!

"Σαν πολίτης της ΕΕ,πράγματι ντρέπομαι για την απάντηση σας η οποια εκτος των αλλων είναι εσφαλμένη" σημειώνει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος που εξηγεί:

"Αντι η Επιτροπη να κανει το παν για να διασφαλίσει το σεβασμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα,όπως εκανε στην διάρκεια της στρατιωτικης χούντας,προσπαθέι με την απάντηση σας,να κρυφθει πισω από νομικιστικες επινοησεις".

"Η Συμβαση αποτελεί μερος του Ενωσιακου δικαίου.Αλλά και να ήταν έτσι οπώς το λέτε,σας υπενθυμίζω ότι πολλα από τα αρθρα του Χαρτη περιλαμβάνονται και στην Συνθήκα της Λισσαβώνας,όπως π.χ. το αρθρο 2 περι σεβασμού της ανθρωπινης αξιοπρέπειας.Και η Συνθηκη εφαρμόζεται σε όλα τα Κρατη-Μελη της ΕΕ" τονίζει ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ JYRKI ΚATAINEN

Κυριον Jyrki Katainen 22.9.14

Μελος της Ευρωπαικης Επιτροπης

Ευρωπαικη Επιτροπη,Βρυξελλες



Αξιότιμε κύριε Κatainen,

Σας γράφω σαν Ευρωπαίος πολίτης για να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για το περιεχόμενο της απάντησης που δώσατε στις 17 τρέχοντος σε μέλη του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου του GUE-NGL ,που ερώτησαν γραπτως την Ευρωπαική Επιτροπή για την εκθεση του ΟΗΕ που αναφέρεται στην προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητος(005633/2014).

Στην απάντηση σας αναφέρατε,μεταξύ αλλων,''οτι η Επιτροπή εχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι,κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ,θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδων Δικαιωμάτων της ΕΕ.Οσον αφορά,ωστόσω,τα προγραμματικά εγγραφα,δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο,αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της:υπο την εννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χαρτη,ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεων της οσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιωματα.»

Σαν πολίτης της ΕΕ,πράγματι ντρέπομαι για την απάντηση σας η οποια εκτος των αλλων είναι εσφαλμένη.Αντι η Επιτροπη να κανει το παν για να διασφαλίσει το σεβασμο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα,όπως εκανε στην διάρκεια της στρατιωτικης χούντας,προσπαθέι με την απάντηση σας,να κρυφθει πισω από νομικιστικες επινοησεις για να πει ότι η Δανειακη Συμβαση ξεφευγει από το πεδιο εφαρμογής του Χαρτου,επειδή δεν είναι ενωσιακο δίκαιο αλλα ενα διμερες θεμα μεταξυ Ελλάδος και των δανειστων της.Μα η ιδια η Δανειακη Συμβαση του Μαιου 2010,στο αρθρο 14 παρ.2 καθοριζει ότι το Δικαστηριο της ΕΕ είναι αποκλειστικα αρμοδιο για την επίλυση διαφορων που αφορόυν την Συμβαση.Αρα η Συμβαση αποτελεί μερος του Ενωσιακου δικαίου.Αλλά και να ήταν έτσι οπώς το λέτε,σας υπενθυμίζω ότι πολλα από τα αρθρα του Χαρτη περιλαμβάνονται και στην Συνθήκα της Λισσαβώνας,όπως π.χ. το αρθρο 2 περι σεβασμού της ανθρωπινης αξιοπρέπειας.Και η Συνθηκη εφαρμόζεται σε όλα τα Κρατη-Μελη της ΕΕ.

Θα σας παρακαλουσα να διορθωσετε το λάθος σας αυτό,το οποιο καταρρακώνει ακομα περισσοτερο την αξιοπίστια της ΕΕ στα μάτια των πολιτων της και τουλαχιστον να ζητησετε ένα συγγνωμη απο εκεινους τους πολιτες της ΕΕ των οποιων τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν προστατευονται πλεον από την Συνθηκη της Λισσαβωνας,συμφωνα με οσα αναφέρατε.

Με εκτίμηση,

Λεωνιδας Χρυσανθόπουλος

Πρεσβης ε.τ

Αιγιον Ελλαδα

Πηγή:  http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου