Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δ. Καζάκης: S.O.S. - Όργιο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στα ειρηνοδικεία της χώρας.



του Δημήτρη Καζάκη

Αύριο Τετάρτη συνεχίζεται ο αγώνας στα ειρηνοδικεία Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας ώστε να αποτραπεί ο πληστειριασμός ακινήτων από τις τράπεζες και τις εφορίες. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι πληστειριασμοί ιδίως πρώτης κατοικίας δεν γίνονται, επειδή έτσι δηλώνουν υπουργοί και παπαγαλάκια.

Η αλήθεια είναι τραγική. Κάθε Τετάρτη εκατοντάδες πρώτες κατοικίες και άλλα ακίνητα βγαίνουν μαζικά πια στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες και τις εφορίες. Ποτέ πριν δεν υπήρξε τέτοιο κύμα πλειστηριασμών. Βλέπετε, η νέα κυβέρνηση φρόντισε να μην ανανεώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες με μια υπουργική απόφαση.

Μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει. Κάτι που δείχνει τις προθέσεις της. Επιτρέπει στις τράπεζες να βγάζουν μαζικά και πρώτες κατοικίες στο σφυρί. Ταυτόχρονα με πρώτο τον Σταθάκη προσπαθεί να ξεγελάσει τους δανειολήπτες λέγοντας πώς ο νόμος Κατσέλη είναι νεκρός κι επομένως δεν υπάρχει λόγος να καταφύγει κανείς σ' αυτόν. Ιδίως, καθώς λένε, τώρα που ετοιμάζουν ένα νέο ακόμη καλύτερο.

Ο κόσμος που τους έχει πιστέψει βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση και θα χάσει τα πάντα. Αν δεν του έχουν βγάλει το ακίνητο, ακόμη και την πρώτη κατοικία, στο σφυρί, αν δεν έχει προλάβει να καταφύγει στο νόμο Κατσέλη, πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με το νόμο Σταθάκη. Ο συγκεκριμένος νόμος συντάσσεται από τους επιτελείς του κ. Σάλα της Πειραιώς κι ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι βασίζεται στο κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ, ενώ θα εισάγει στη χώρα μας τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα "κόκκινα δάνεια" στην Ιρλανδία και στην Ισπανία.

Δηλαδή με απελευθέρωση των πλειστηριασμών και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες, ώστε οι τράπεζες να αρπάζουν την περιουσία των πολιτών μέσα σε λίγους μήνες. Πουθενά δεν προβλέπεται κανενός είδους προστασία. Ούτε για πρώτη κατοικία, ούτε καν για μισθό, ή άλλο αναγκαίο για την επιβίωση εισόδημα. Αυτό είναι το πτωχευτικό δίκαιο που εισήγαγαν σε Ιρλανδία και Ισπανία με εντολή της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Όποιος πιστεύει αυτά που του λένε και δεν παίρνει μέτρα από σήμερα, θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση αύριο. Προστατευθείτε όσοι μπορείτε με την ένταξή σας τώρα στο νόμο Κατσέλη. Το ταχύτερο δυνατό. Πλαισιώστε τα κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών και ακυρώστε στην πράξη κάθε προσπάθεια αρπαγής της ιδιοκτησίας των πολιτών από τράπεζες και εφορίες. Να είστε διαρκώς σε επαγρύπνηση. Μην γίνεται κορόϊδα κανενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου