Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Δ. Καζάκης: Με χαφιέδες, επιτροπές ελέγχου, online τζόγο, στραγγάλισμα όσων χρωστούν στην εφορία δίνει εξετάσεις η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup της Δευτέρας.

του Δημήτρη Καζάκη

Με το νέο email του κ. Βαρουφάκη προς τον Ντάιζελμπλουμ και το Eurogroup της Δευτέρας (9 Μαρτίου), η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της πέρα από κάθε αμφιβολία. 

Υιοθετεί καθαρά μνημονιακές πολιτικές και περιμένει την έγκριση των αποικιοκρατών του Eurogroup.

Κι αυτό το email διοχετεύθηκε στον τύπο στα αγγλικά, όπως συνηθίζει η μπανανία με υπουργούς σαν τον κ. Βαρουφάκη. Την "ερμηνεία" του ανέλαβε η μαύρη προπαγάνδα, όπου φυσικά δεν έχει απαγορευθεί δια ροπάλου οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη. Ο λόγος προφανής. Να μην αντιληφθεί ο κόσμος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πάει να δώσει εξετάσεις μνημονιακής προσαρμογής στο Eurogroup της Δευτέρας, με τις εξής προτάσεις:

1. Τη δημιουργία νέας εξωθεσμικής (ανεξάρτητης) αρχής, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, η οποία δεν θα υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. Ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από δικαστικές, ή άλλες αρχές. Το Συμβούλιο αυτό και το καθεστώς του δεν διαφέρει ουσιαστικά από την παλιά Διεθνή Οικονομική Επιτροπή, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές δυνάστες της το 1897 και από την οποία η χώρα ξεμπέρδεψε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Η μόνη διαφορά βρίσκεται ότι τα μέλη του θα διορίζονται όχι απευθείας από τους δανειστές, αλλά από το υπουργικό συμβούλιο. Βασική αποστολή του είναι να υπηρετεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που ορίζονται εντελώς αυθαίρετα από τις οδηγίες της Ευρωπαική Επιτροπής και να μην επιτρέπει την παραμικρή παρέκλιση. Δημιουργείται με προσλήψεις από την αγορά, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τα άλλα μνημονιακά όργανα αποικιακής κηδεμονίας και λεηλασίας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Το ΔΣ προτείνεται από το κ. Βαρουφάκη και την κυβέρνηση Τσίπρα ως υλοποίηση του μνημονιακού νόμου 4270/2014, που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά δεν κατόρθωσε να τον εφαρμόσει γιατί έτρεμε το πολιτικό κόστος. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταγγέλωντας ότι η ύπαρξη του ΔΣ ακυρώνει τον ρόλο της Βουλής.

2. Δημιουργία ενός ολόκληρου στρατού χαφιέδων, ο οποίος θα παριστάνει τους "πελάτες" για να καταγράφει παραβάσεις του ΦΠΑ σε καταστήματα και επαγγελματίες. Σύμφωνα με το email Βρουφάκη "η κουλτούρα της αποφυγής των φόρων έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία" κι επομένως το μόνο πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση είναι η πάταξη αυτής της κουλτούρας.

Φυσικά δεν γίνεται κουβέντα για τον αδίστακτο, δημευτικό, άδικο και καταστροφικό τρόπο φορολόγησης. Κι επομένως δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα αντικειμενικής φοροδοτικής ικανότητας. Όποιος δεν πληρώνει, σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι ένοχος φορολογικής απάτης ή αποφυγής.

Κι επειδή δεν μπορεί ο έλεχος να γίνει με τις συνήθεις διαδικασίες φορολογικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του κράτους, προτείνει το εξής: "'Ενας μεγάλος αριθμός από μη επαγγελματίες ελεγκτές προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη περιστασιακή βάση (όχι περισσότερο από δυο μήνες και χωρίς την προοπτική επαναπρόσληψης) ώστε να παριστάνουν, μετά από μια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιομένοι για ήχο και εικόνα." Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέγουν οι αρχές θα εκδίδουν αμέσως ποινές και κυρώσεις.

Η μετατροπή απλών πολιτών σε σεσημασμένους χαφιέδες αποτελεί μάλιστα "όραμα" για τον κ. Βαρουφάκη. Να τι αναφέρει το email του: "Οραματιζόμαστε ότι οι νεοσύλλεκτοι θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα (σπουδαστές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε δημοφιλείς περιοχές ανθεί η φοροδιαφυγή) θα πληρώνονται με ωρομίσθιο και θα είναι δύσκολο να εντοπισθούν από τους ύποπτους για φοροδιαφυγή."

Με άλλα λόγια το "όραμα" αυτής της κυβέρνησης και μάλιστα της αριστεράς είναι να επαναφέρει επίσημα το καθεστώς μαζικού χαφιεδισμού στην ελληνική κοινωνία για φορολογικούς λόγους. Να θυμίσουμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε ο μαζικός χαφιεδισμός και στη Γερμανία της Βαϊμάρης. Με πρόφαση να ελεγχεί για φορολογικούς λόγους ο μαγαζάτορας, αλλά και ο αναξιοπαθών ώστε να μην παίρνει τσάμπα το βοήθημα. Η πρακτική αυτή, πήρε τέτοια έκταση ώστε η Γκεστάπο βρήκε έτοιμο ένα τεράστιο δίκτιο χαφιέδων όταν επιβλήθηκε ανοιχτά ο χιτλερισμός. Τα ίδια "οράματα" αναβιώνουν σήμερα.

3. Όποιος έχει να πληρώσει τις οφειλές του στην εφορία τώρα, δεν θα του επιβληθούν πρόστιμα και ποινές. Αυτό προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα για μια κοινωνία που αντιμετωπίζει οξύτατο εισοδηματικό πρόβλημα και αδυναμία πληρωμής των δημευτικών φόρων που έχουν επιβληθεί από τα μνημόνια. Και φυσικά ούτε λέξη για κατάργηση έστω και στο μέλλον των ήδη επιβληθέντων δημευτικών φόρων τύπου ΕΝΦΙΑ.

Ταυτόχρονα προτείνεται ένα σχέδιο ρύθμισης έως 100 δόσεις των καθυστερούμενων φόρων. Το ίδιο που είχε προτείνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε λόγω άρνησης της τρόικας. Πέρα από το γεγονός ότι κανένα σύστημα δόσεων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διότι "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Ακόμη και μία δόση να χάσει ο φορολογούμενος, τότε θα χάνει ολόκληρη τη ρύθμιση.

Κι επειδή ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι θα εισπράξει από τέτοιες ρυθμίσεις, προτείνει να απελευθερωθεί η παροχή ηλεκτρονικού τζόγου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρουφάκη:

"Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από: Την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή. Την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας. Την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011) Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις ευρώ ετησίως. Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως."

Να ποιό είναι το "όραμα" της νέας Ελλάδας που πρεσβεύει ο libertarian Communist κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα. Μια Ελλάδα όπου οι μισοί, ιδιαίτερα οι νέοι, θα μάθουν - έναντι πινακίου φακής - ότι δεν είναι καθόλου κακό να είσαι χαφιές και ρουφιάνος του διπλανού σου. Και ο πληθυσμός χωρίς καμιά άλλη διέξοδο απέναντι σ' ένα απόλυτα εχθρικό και κατοχικό κράτος, το οποίο έχει βαλθεί να τον στραγγαλίσει προκειμένου να δώσει ακόμη κι αν δεν έχει, θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απελπισία του τζόγου.

Αρκεί το κράτος των δωσιλόγων και των δυναστών να μπορεί να εισπράξει. Όπως γίνεται σ' όλες τις κοινωνικά εξαθλιωμένες μπανανίες του λεγόμενου "τρίτου κόσμου".


Να ποιές αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού μας φαίρνει η κυβερνώσα αριστερά. Αλλά μην ανησυχείτε. To Eurogroup της Δευτέρας θα φροντίσει ακόμη κι αυτές τις πρότυχες προτάσεις Βαρουφάκη να τις κάνει πολύ χειρότερες. Επομένως, κάθε αναμονή ισοδυναμεί με προδοσία και παράδοση στα χειρότερα που ετοιμάζουν δεξιοί και αριστεροί δωσίλογοι με τους δυνάστες αυτής της χώρας. Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα, τότε η Ελλάδα της Βαϊμάρης θα καταλήξει να διαλυθεί ολοκληρωτικά υπό το σκήπτρο της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου