Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Νέα τρολιά ΣΥΡΙΖΑ στον Ευ. Βενιζέλο


Το αίτημα που εξέφρασε το 2009 ο Ευ. Βενιζέλος και μάλιστα με τη χρήση της ίδιας ακριβώς ορολογίας, επανέλαβε χθες ο Α. Τσίπρας. Και κάποιοι μίλησαν για «πρωτοφανή θεσμική εκτροπή»

«Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολή θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης» δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα.

«Με αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο προβλέπει με πολύ σαφή τρόπο στο άρθρο 41 πότε και πώς διαλύεται η Βουλή».

«Άρα, η αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του Συντάγματος είναι μια συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και φυσικά δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειες του», φρόντισε ακόμη να σημειώσει.

Ας δούμε όμως, τώρα, τι δήλωνε την επομένη των Ευρωεκλογών του 2009 ο Ευ. Βενιζέλος..

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου 7/6/2009

ΠΑΣΟΚ: 36.65 %
ΝΔ: 32.30 %

Στο 1,17΄΄ του βίντεο, δημοσιογράφος ρωτά τον Ευ. Βενιζέλο:

Θέτει ζήτημα εκλογών το ΠΑΣΟΚ;

Και εκείνος απαντά:

«Το θέμα των εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν τις Ευρωεκλογές. Είχε ζητήσει την τατυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών και εθνικών/βουλευτικών εκλογών. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση, μια κρίση διεθνή αλλά και μια κρίση εθνική που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας. Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστική δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να οχυρωθεί πίσω από το τυπικό στοιχείο της ύπαρξης μια πλειοψηφίας των 151 βουλευτών με τον κ. Παυλίδη στη Βουλή, αλλά έτσι δεν κυβερνιούνται οι κοινωνίες και οι χώρες τώρα. Τα προβλήματα είναι πολύπλοκα, είναι απαιτητικά, χρειάζονται μεγάλες συστρατεύσεις, πρωτοβουλίες, τομές, συναινέσεις. Χρειάζεται μια ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, και όταν λέω της χώρας εννοώ και του κράτους και της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ διαθέτει τώρα ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας.»


Και ένα φρεσκάρισμα στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα:

Δηλώσεις Α. Τσίπρα 26/5/2014

ΣΥΡΙΖΑ: 26,58 %
ΝΔ: 22,71 %
ΠΑΣΟΚ: 8,02%

«Δεν είναι μόνο η μεγάλη, καθαρή, σημαντική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες, αλλά και ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές με βάση τον τωρινό εκλογικό νόμο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωναν 94 από 162 βουλευτές που έχουν σήμερα και αυτό συνιστά πολύ μεγάλη δυσαρμονία, μεταξύ της βούλησης του λαϊκού σώματος και των πολιτικών συσχετισμών. Και όταν καταγράφεται τέτοια δυσαρμονία, υπογράμμισε, κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύσουν τη χώρα, ούτε μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»


Υ.Γ.: 2009: Όταν η νίκη ήταν «καθαρή» και οι εκλογές «λαϊκή απαίτηση» και «μονόδρομος»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου