Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παραπέμπεται ο Σταθάκης


 από το : http://www.enikos.gr



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υποθέσεις ατασθαλιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από την εποχή του βαθέος ΠΑΣΟΚ (από το 1996 έως το 2004) οδηγείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπαρχηγών του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Σταθάκης.

Το ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μαζί με άλλα 16 άτομα, προκειμένου να δικαστούν με βαριές κατηγορίες.

Ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ενώ ήταν και αντιπρύτανης έως την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων. Σήμερα είναι, επίσης, τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας σε εμγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματος για τα οικονομικά ζητήματα.

Η πρώτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο βουλευτής είναι ότι το 2001 ενέκρινε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), καταβολή 9.000.000 δραχμές για «υπερωριακή απασχόληση στον γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Όμως η καταβολή του ποσού αυτού, όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, «έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία» και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 60 μηνιαίως».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης κατηγορείται μαζί με άλλους ότι κατέβαλαν με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129, 60 ευρώ (151.337.162 δραχμές) υπό τη μορφή επθιμισθίων, αμοιβών και επιδομάτων θέσης.



Πηγή: Δημοκρατία

3 σχόλια:

  1. απο ηλιθιοτητα η απο σκοπιμοτητα το παρουσιαζετε?.....ελευεθερη ελλαδα απο το ειδοπς σας θελουμε..οπυστ!βρωμοκοπαει προβοκατορες και φασισταρια εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μεσα σου , να πας να τα βγαλεις αλλου. Το ποιοι ειναι φασιστες και προβοκατορες το μαρτυραει η συμπεριφορα σου, και συν τοις αλλοις, οτι βριζεις ανωνυμα. Ουτε τον εμετο σου δεν υπογραφεις με το ονομα σου. Ελπιζω αν κυβερνησει την Ελλαδα κυβερνηση Συριζα, να μην εχει τη νοοτροπια και τη συμπεριφορα τη δικη σου. Επι της ουσιας θα λαβεις απαντηση οταν πεις το ονομα σου και καταπιεις τον εμετο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ:Ανώνυμος23 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:32 μ.μ.
    Εσυ που σου μυριζαν φασισταρια και προβοκατορες εδω μεσα ανοιξε τα μαλακισμενα ματια σου που ταχεις για ομορφια μονο και δες το πουλεν του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θελει να χασει τα προσδοκωμενα κερδη , γιατι ειναι κι αυτος ενας απο τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας, να λεει οτι το χρεος πρεπει να αποπληρωθει κατα 95%
    και τωρα μπορειτε να πα να γ@μηθειτε μαζι με τους καθηγηταδες και τους ειδημονες που μαζεψατε εκειμεσα και ζουν πινοντας το δικο μας αιμα μαζι με τους υπολοιπους του πολιτικου προσωπικου. Αλλη φορα ομως προβοκατορες και φασισταρια να ψαχνετε στις ντουλαπες σας κι οχι εδωμεσα. γκαικε;

    http://www.thepressproject.gr/article/54925/Sto-5-mono-to-apexthes-xreos-leei-o-Stathakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή