Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννης Μακριδάκης : Η Αυγή Ροδίζει, δεν Χρυσίζει


του Γιάννη Μακριδάκη

Το φιτίλι του νέου Εμφυλίου έχει ήδη ανάψει προ πολλού και χτες είχαμε τον πρώτο νεκρό. Οι ακροδεξιοί που κυβερνούν την Ελλάδα, παίζουν το νέο αγαπημένο τους επιτραπέζιο “success story”, στο οποίο χάνουν αν και παίζουν μόνοι τους, και παρακολουθούν την κατάσταση που επέφεραν οι πολιτικές των αφεντικών τους στη χώρα, τρίβοντας τα χέρια τους από ικανοποίηση που οι χρυσαυγίτες συνεταίροι τους είναι τόσο ηλίθιοι.

Ότι θα φτάσει στον εμφύλιο η κατάσταση φαινόταν από πολύ νωρίς, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, όταν ο Σαμαράς φωνασκούσε την νεοναζιστική του ατζέντα και κήρυττε τον Μεσαίωνα που ενσαρκώνει ο ίδιος και τα ακροδεξιά ρετάλια που τον πλαισιώνουν. Ήταν από τότε φανερό ότι θα ακολουθούσε μια περίοδος Μαύρου Σκότους όπως η σημερινή. Μια εποχή κατά την οποίαν...
το Μαύρο Παρελθόν θα προσπαθούσε με τη βία να επιβληθεί στη Ζωή, στα Νιάτα, στον Πολιτισμό, στην Μόρφωση, στον Ανθρωπισμό, στην Συνεργατικότητα, στην Συντροφικότητα, στην Δημιουργία, στην Ελευθερία των Ανθρώπων, σε κάθε Αξία. Παρόλα αυτά και παρόλες τις αντιστάσεις της, η ελληνική κοινωνία, με ένα ικανό κομμάτι της παραπλανημένο από κομματικά μορφώματα, κυρίως αυτό των “αριστερών” σπουδαγμένων θεωρητικών νεοναζί, που φτιάχτηκαν για να υπηρετήσουν τον φασισμό, αλλά και η φασιστική εκλογική νομοθεσία, έφεραν στην κυβέρνηση το Σκοτάδι.

Κι όταν κυβερνάει το Σκότος, κυκλοφορούν κατσαρίδες και αρουραίοι.

Μονάχα η Αριστερά μπορεί να κρατήσει τη χώρα αλώβητη και να την στρέψει προς την Ζωή αλλά και η Αριστερά από ανθρώπους στελεχώνεται, πολλών εκ των οποίων η αγανάκτηση και η οργή δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν. Αυτό όμως αποτελεί ανάγκη απόλυτη.

Η Αριστερά δεν θα αντιμετωπίσει τις κατσαρίδες με χημικά και βία διότι είναι εξ Αρχής ενάντια σε τέτοιες μεθόδους. Το ίδιο βεβαίως και η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Η χρήση βίας και χημικών σκευασμάτων υιοθετείται μόνο από ηλίθιους που δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιλαμβάνονται ολιστικά την πραγματικότητα και τον εαυτό τους μέσα σ’ αυτήν.

Ήρθε η ώρα λοιπόν η Αριστερά και η ελληνική κοινωνία να ξαναφέρουν το Φως στην χώρα. Να σπρώξουν την Νύχτα προς το Ξημέρωμα. Με γενικές απεργίες διαρκείας, με μαζικές διαδηλώσεις, με νέκρωμα της οικονομικής ζωής, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να προκαλέσουν την πολιτική ανατροπή. Να μην πέσουν στην παγίδα την εμφυλιοπολεμική που έστησαν και μεθοδεύουν κάθε μέρα οι ξεπουλητάδες ακροδεξιοί.

Το Χρέος μας είναι να είναι να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή και να επανεξημερώσουμε την κοινωνία της.

Μόλις φέρουμε το Φως, μόλις κιόλας αρχίζει έστω και λίγο να Ροδίζει η Αυγή, να εΞημερώνει, όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι που τώρα αλωνίζουν, θα χωθούν βαθιά μες στις τρύπες τους.

Διότι η Αυγή Ροδίζει, δεν Χρυσίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου