Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαίωση για τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του «Αγ. Σοφία»! Φυλάκιση 18 μηνών στο «ΕΘΝΟΣ» για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο!

Το δικο μας σχολιο: 
Καταφεραν να λεηλατησουν τον πλουτο και τις υποδομες που με τον ιδρωτα του εχτισε τοσα χρονια ο Ελληνικος Λαος, καταφεραν να λεηλατησουν ανθρωπινες ζωες και την ιδια τη συνοχη και την λειτουργια της Ελληνικης κοινωνιας, χρησιμοποιωντας τετοιου ειδους συκοφαντικα δημοσιευματα.Τελος (και στην προκειμενη περιπτωση) καταφεραν να κλεισουν χωρις σημαντικες αντιδρασεις,, το μοναδικο δημοσιο παιδοκαρδιοχειρουργικο κεντρο στην Ελλαδα συκοφαντωντας τους παναξιους γιατρους που το στελεχωναν.



Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε μήνυση Καρδιοχειρουργού του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» εναντίον της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», για συκοφαντικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει στις 29-30/10/2011.

Στο δισέλιδο αυτό άρθρο ο δημοσιογράφος κ. Ι. Κρητικός «ξεσκέπαζε», δήθεν, τη «φάμπρικα εξαγωγής καρδιοπαθών παιδιών στο εξωτερικό» που είχαν στήσει οι «καβγατζήδες επίορκοι παιδοκαρδιοχειρουργοί», ενώ ανέφερε ψευδώς ότι οι γιατροί «καβγάδιζαν στο προσκέφαλο ναρκωμένου παιδιού με πρόβλημα συγγενούς καρδιοπάθειας» κι ότι «ο καβγάς των τριών γιατρών συνεχιζόταν ακόμη και όταν το παιδί άρχισε να συνέρχεται από τη νάρκωση, με αποτέλεσμα να μην χειρουργηθεί».

Το δημοσίευμα αυτό έδωσε τροφή και σε άλλα, φίλια στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ΜΜΕ, αλλά πρωτοτυπούσε όλων στο ότι παρέθετε και τα αρχικά των τριών Καρδιοχειρουργών του Ν.Π. «Η Αγία Σοφία», διασύροντάς τους στο πανελλήνιο.

Ως Σύλλογος παρακολουθήσαμε ολόκληρη την οκτάωρη δίκη και εμβρόντητοι ακούσαμε τον κ. Ι. Κρητικό να παραδέχεται ότι δεν διασταύρωσε καμία πληροφορία ούτε έκανε σχετική έρευνα για τους γιατρούς που ανέφερε στο δημοσίευμά του, αλλά δέχθηκε αυτούσια την “προφορική ενημέρωση” από πηγές του Υπουργείου, τον τότε Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη και τον τότε και νυν Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Τόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος όσο και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισής του

(ο ιδιώτης Παιδοκαρδιοχειρουργός κ. Σαρρής και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού», κ. Κολτσιδοπούλου-Βαρελά) δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν την ορθότητα του δημοσιεύματος.

Εν τέλει, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε πρωτοδίκως πως όσα δημοσιεύθηκαν αποτελούσαν όντως συκοφαντική δυσφήμιση, και μάλιστα με δόλο, και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον δημοσιογράφο κ. Ιωάννη Κρητικό, τον Διευθυντή έκδοσης κ. Αθανάσιο Τσεκούρα και τον εκδότη της εφημερίδας κ. Γεώργιο Μπόμπολα.

Ως γονείς καρδιοπαθών παιδιών, όπως γνωρίζετε, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τους διασυρθέντες Παιδοκαρδιοχειρουργούς του «Αγία Σοφία» κ.κ. Γ. Καλαβρουζιώτη και Α. Καλλικούρδη. ΄Ηταν σε μας φανερό ποιοι και για ποιο λόγο ήθελαν την εξόντωσή τους. Το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας, του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ), από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων, ήταν προαποφασισμένο και έπρεπε κάπως να δικαιολογηθεί..

Μετά από δύο χρόνια σκόπιμης απαξίωσης εξαίρετων γιατρών, τους οποίους όλοι οι γονείς εμπιστευόμαστε, αλλά και ολόκληρου του ΕΚΑΣΚΑΠ, ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Η πρόσφατη δίκη θα αποτελέσει, πιστεύουμε, την αρχή. Θα συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα μας μέχρι να λάμψει η αλήθεια σε όλους τους τομείς, να αποκατασταθούν οι γιατροί μας και να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΣΚΑΠ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
η Πρόεδρος                                                            ο Γραμματέας

Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη               Δημήτριος Λόντος

2 σχόλια:

  1. ΄Ενας μόνο νεοπροσληφθείς γιατρός έκανε μήνυση, λεγοντας ότι δεν έχει σχέση με όσα κατηγορούνται παλιότεροι γιατροί, ούτε με τους τσακωμούς, που άλλωστε τουε είχε καταγγείλει τότε, επίσημα, το υπουργείο Υγείας! Από που λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι... δικαιώθηκαν (όλοι) οι γιατροί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Δεν ηταν κατηγορουμενοι οι γιατροι αλλα οι (εν τελει και με τη βουλα του Δικαστηριου) συκοφαντες, οι οποιοι και καταδικαστηκαν για συκοφαντια μετα δολου,διοτι δεν μπορεσαν να αποδειξουν οτι αυτα που εγραφε το δημοσιευμα ηταν αληθεια. Δηλαδη το Δικαστηριο αποφασισε οτι στο δημοσιευμα εγραφαν ΑΝΑΛΗΘΗ πραγματα. Αυτο σημαινει οτι δικαιωθηκαν επιτελους οι ανθρωποι που διασυρθηκαν απο τους ΨΕΥΤΕΣ τοσο καιρο. Στο χωριο μου ετσι τα αντιλαμβανομαστε τα πραγματα. Οταν αποκαλυπτεται το ΨΕΜΜΑ ειναι ψεμμα για ολους.
    2)Επειδη φαινεται οτι δεν διαβασες την ανακοινωση του Συλλογου των γονιων που ειναι οι αμεσα πληττομενοι απο τα "παιχνιδακια" καποιων σε βαρος του Παιδοκαρδιοχειρουργικου Κεντρου του Αγια Σοφια, σου τονιζω ενα αποσπασμα : "Ως Σύλλογος παρακολουθήσαμε ολόκληρη την οκτάωρη δίκη και εμβρόντητοι ακούσαμε τον κ. Ι. Κρητικό να παραδέχεται ότι δεν διασταύρωσε καμία πληροφορία ούτε έκανε σχετική έρευνα για τους γιατρούς που ανέφερε στο δημοσίευμά του, αλλά δέχθηκε αυτούσια την “προφορική ενημέρωση” από πηγές του Υπουργείου, τον τότε Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη και τον τότε και νυν Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Τόσο ο ίδιος ο δημοσιογράφος όσο και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισής του

    (ο ιδιώτης Παιδοκαρδιοχειρουργός κ. Σαρρής και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού», κ. Κολτσιδοπούλου-Βαρελά) δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν την ορθότητα του δημοσιεύματος.

    Εν τέλει, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε πρωτοδίκως πως όσα δημοσιεύθηκαν αποτελούσαν όντως συκοφαντική δυσφήμιση, και μάλιστα με δόλο, και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον δημοσιογράφο κ. Ιωάννη Κρητικό, τον Διευθυντή έκδοσης κ. Αθανάσιο Τσεκούρα και τον εκδότη της εφημερίδας κ. Γεώργιο Μπόμπολα." ΕΔΩ , ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. Διαβασε την ανακοινωση του Συλλογου των γονιων , λοιπον, για να καταλαβεις γιατι δικαιωθηκαν οι γιατροι. Αν δεν το καταλαβαινεις μετα απο ολα αυτα, με συγχωρεις , δεν μπορω να κανω κατι παραπανω για να καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή