Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πόσο στουρνάρας είσαι;

του "Μικρού Φωκίωνα"

Περί Διβάνη. Το σχόλιο της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ατυχές. Αν ο νεαρός δεν ήταν νεκρός και αν οι συνθήκες στην χώρα μας ήταν διαφορετικές. Τώρα όμως ο χαρακτηρισμός είναι αχαρακτήριστος.

Υπάρχουν τα πραγματικά γεγονότα που δεν τα γνωρίζουμε με ακρίβεια και τα γεγονότα μιας σημειολογίας που δημιουργούν μια άλλη πραγματικότητα τρομερή.

Ο νεαρός θα μπορούσε να είναι απλά ένας Τζαμπατζής. Από πεποίθηση, από αντίδραση, από ανάγκη της ηλικίας του, από … Αλλά ίσως να μην είχε να πληρώσει, ακόμα και αυτό το ποσό να ήταν πολυτέλεια να ξοδευτεί για ένα κωλοχαρτάκι που θα του επέτρεπε να πάει λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα.  Μια απόσταση που έχει χιλιοπληρωθεί από τους γονείς του. Οι οποίοι πληρώνουν και τον μισθό του ελεγκτή.

Όπως και να έχει ο θάνατος του δεν είναι ένα απλό δυστύχημα. Αυτή η εξουσία που τον ....
έσπρωξε να πηδήξει από το τρόλεϊ έχει την ηθική ευθύνη.

Μα να μην πληρώσει; Να μην κάνει την δουλειά του ο ελεγκτής; Η δουλειά του ελεγκτή δεν είναι να πάρει το μερίδιο της εξουσίας που του έχουν δήθεν παραχωρήσει για να παριστάνει τον κέρβερο σε 18χρονα παιδάκια αλλά

να ελέγχει. Και αν είναι άνθρωπος να μην το παρατραβάει. Να κατανοεί, τον άνθρωπο, τον νέο, τον πόλεμο.  Και δεν πειράζει αν ο Στουρνάρας θα γράψει 1 ευρώ λιγότερο στα έσοδα. Μα εξαιτίας του θα έρθουν νέα μέτρα. Τα μέτρα ελεγκτή μου κα Διβάνη μου θα έρθουν γιατί έτσι έχουν συμφωνήσει οι ίσως και ομοτράπεζοι σας…

Μας έχουν εμποτίσει με μίσος. Ο ένας είναι εχθρός του άλλου. Απλά περιμένεις από ανθρώπους του πνεύματος να έχουν μια ευρύτητα μυαλού και ψυχής. Να μην σκέφτονται σαν στουρνάρας.

Στο διαδίκτυο την βρίζουν ασύστολα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από το να την πει κάποιος στουρνάρα. Όχι υπάρχει… να την πει κάποιος Άδωνι, Μητσοτάκη, Σαμαρά, Μπένι κλπ. Αλλά τελικώς όλες αυτές οι προσβολές ταυτόσημες.

Εν κατακλείδι: αυτό το παιδί δολοφονήθηκε. Από την κυβέρνηση, την αρρωστημένη εξουσία ενός ελεγκτή, από την οικονομική ασφυξία, από την απανθρωπιά, την άρνηση κατανόησης, από όλους μας.

από το «mikrosfokion.blogspot.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου