Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

"Πιτσιρίκος": Διαθεσιμότητα



Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, στα τέλη Ιουλίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί. Μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, σειρά για διαθεσιμότητα παίρνουν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων.

Διαθεσιμότητα για τους φύλακες των δημόσιων σχολείων, διαθεσιμότητα για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, διαθεσιμότητα για τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων, οπότε φαντάζομαι πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα υπάρξει διαθεσιμότητα και για τους μαθητές των δημόσιων σχολείων.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί με την διαθεσιμότητα, δηλαδή τις απολύσεις, στην οποία οδηγούνται οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί -αυτό θα εξαρτηθεί από την διάθεση για αγώνα και την ενότητα που θα επιδείξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι- αλλά η διαθεσιμότητα για τις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων δεν είναι απαραίτητα αρνητική.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα σχολεία έχουν καθαρίστριες και δεν τα καθαρίζουν οι μαθητές, όπως συμβαίνει σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Βρίσκω εξαιρετικά παιδαγωγικό να καθαρίζουν οι μαθητές το σχολείο στο οποίο πηγαίνουν.

Θεωρώ πως το μάζεμα των σκουπιδιών και το καθάρισμα της τουαλέτας θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους Έλληνες μαθητές.

Άλλωστε, στους περισσότερους από αυτούς θα φανεί πολύ χρήσιμο να μάθουν να σκουπίζουν, να ξεσκονίζουν και να σφουγγαρίζουν, ώστε να έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, όταν θα μεταναστεύσουν για να κάνουν καριέρα στη λάτρα, καθαρίζοντας σπίτια, γραφεία και πεζοδρόμια στην Γερμανία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου