Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ) ΕΒΡΟΥ


ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ FORUM ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Εχθές, 18-7-2013 πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο του χρηματοοικονομικού forum Θράκης στην Χώρα Σαμοθράκης. Αντιπροσωπεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου παραβρέθηκε στο συνέδριο αφού η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό, χωρίς προσκλήσεις εκλεκτών συμμετεχόντων.

Μετά το σάλο των τελευταίων ημερών που δημιουργήθηκε τόσο από την δημοσίευση της ανακοίνωσης, η οποία απαντούσε στην αναρτημένη μέχρι και σήμερα θεματολογία του συνεδρίου, όσο και από τις αδόκιμες παρεμβάσεις του Δημάρχου Σαμοθράκης, προφανώς η διοίκηση του forum, θέλοντας να «θολώσει τα νερά» άλλαξε αιφνίδια την θεματολογία σε: ʽΗ αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της ποιότηταςʼ.

Παρουσιάσθηκε δε μια πολυπληθής λίστα ομιλητών με τα παρακάτω ονόματα: Πάσχος Μανδραβέλης ομιλητής και συντονιστής, Αθανάσιος Σκορδάς Υφυπουργός ανάπτυξης, Τζένη Μπλούμφιλντ Πρέσβης Αυστραλίας και από τους τοπικούς φορείς οι Παρασκευάς Πατσουρίδης Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χριστόδουλος Τοψίδης Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Μπέλας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουφλίου και Κων/νος Παλακίδης τοπικός επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος του forum.

Παρά την αλλαγή του τίτλου σας διαβεβαιώνουμε ότι η θεματολογία που αφορούσε το χρέος, τον δανεισμό και την ανταγωνιστικότητα ακολουθήθηκε κατά γράμμα με κύρια «οχήματα» τον κ. Μανδραβέλη, τον κ. Υπουργό και την κα Πρέσβη της Αυστραλίας.

Σύντομα εκδηλώθηκαν δικαιολογημένες αντιδράσεις κάποιων μελών του ΕΠΑΜ διότι όπως και να το κάνουμε δεν είναι ανεκτό από όλους να «πλέκουν» μπροστά στα μάτια σου το εγκώμιο της εθνικής μας κατωτερότητας- ανικανότητας, προσπαθώντας να μας πείσουν να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, μη κατονομάζοντας ευθέως τις ΕΟΖ! Οι παρεμβάσεις εν συνεχεία γενικεύθηκαν από παρευρισκομένους Σαμοθρακίτες- «αντάρτες», μη μέλη του ΕΠΑΜ, προκαλώντας την αντίδραση και ειρωνεία του συντονιστή κ. Μανδραβέλη καθώς και τα πρώτα γέλια ικανοποίησης από κάποιους ομιλητές, προφανώς προσπαθώντας να μας φορτώσουν την ταμπέλα των ανάγωγων σαματατζήδων. Σύντομα βρέθηκε ο κ. Χανός να διαπληκτίζεται όρθιος με διαφόρους συντοπίτες του και μέλη του ΕΠΑΜ, προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη.

Μετά από σχετική ηρεμία άρχισαν να δυναμιτίζουν το κλίμα ξαφνικές φωνές από διερχόμενους και παρευρισκόμενους Σαμοθρακίτες λέγοντας αυτά που προφανώς θα ήθελε να πει κάθε Έλληνας όπως:
Είστε προδότες και δοσίλογοι ή να φύγετε από το νησί μας!

Εν συνεχεία ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων όπου τον λόγο έλαβε πρώτος αντιπρόσωπος του ΕΠΑΜ καταγγέλλοντας εν πρώτης ότι η εκδήλωση είναι καθαρά πολιτικού και κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος κατακεραυνώνοντας τον κ. Υφυπουργό και τον κ. Μανδραβέλη για τα λεγόμενά τους στο θέμα του χρέους, της κατανάλωσης, των ελλειμμάτων, της αναπτυξιακής πολιτικής, της φτιαχτής από τους πολιτικούς κακής λειτουργίας του δημοσίου, του δήθεν υπερμεγέθους του δημοσίου και των δήθεν καλύτερων μισθών εντός των ΕΟΖ, όπως άφησε εμμέσως να εννοηθεί ο κ. Μανδραβέλης. Έπειτα τον λόγο πήραν άλλοι παραβρισκόμενοι, όπως ένα ζευγάρι ομογενών από την Αυστραλία, το οποίο αποδόμησε πλήρως τον ψευδονεοφιλελεύθερο «ύμνο» της κα Μπλούμφιλτ. Στην συνέχεια μία εκπρόσωπος μικρής εξαγωγικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο νησί, εξέθεσε την επενδυτική της περιπέτεια καταλήγοντας και προκαλώντας ταυτόχρονα τον κ. Υφυπουργό, ότι θα αναγκαστούν να μεταφέρουν την επιχείρηση στην Βουλγαρία.

Στο τέλος ο κ. Υφυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει στην παραπάνω κυρία, εμφανίζοντας την άγνοιά του λέγοντας π.χ. ότι κανένας νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, την στιγμή που όλοι μας φορολογούμαστε αναδρομικά ενώ συνταξιούχοι και μισθωτοί δέχθηκαν στο παρελθόν αναδρομικές μειώσεις! Βέβαια δεν έδωσε απολύτως καμία απάντηση σε όλες τις τοποθετήσεις και έτσι αρκέσθηκε να μας πλασάρει άλλη μια φορά το «επιτυχημένο» σενάριο της σταθεροποίησης της οικονομίας και της διεθνούς αναγνώρισης της Ελλάδας ως κατόρθωμα της απολύτως αποτυχημένης και δωσιλογικής κυβέρνησης που συμμετέχει. Κάπου εκεί επενέβη μέλος του ΕΠΑΜ θηλυκού γένους, προκαλώντας τον για τις ψευδοεγγυήσεις των καταθέσεων και ξαφνικά ο ήρεμος κατά τα άλλα κ. Σκορδάς στερούμενος επιχειρημάτων έχασε τον αυτοέλεγχό του, προσβάλλοντας και υβρίζοντας δημοσίως το μέλος του ΕΠΑΜ, προφανώς με την ασφάλεια που του παρέχει η βουλευτική ασυλία, λέγοντας το εξής απίστευτο: Τελικά κυρία μου το πρόβλημά σας είναι φροϋδικό! Απέδειξε έτσι για άλλη μία φορά ότι το επίπεδο των κυβερνώντων δεν είναι ανώτερο του πεζοδρομίου.

Στο τέλος δε ο οικοδεσπότης κ. Χανός αφού ευχαρίστησε επιλεκτικά τους επισκέπτες, εξαιρώντας συγκεκριμένα μέλη του ΕΠΑΜ, «έσκασε» κυριολεκτικά, μετά από τον τελευταίο θόρυβο που δημιούργησε , λέγοντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει ο Δήμος Σαμοθράκης, κάνοντας έκλυση να βοηθήσει όποιος μπορεί!

Εμείς επιβεβαιώσαμε άμεσα την λήψη του μηνύματος, του είπαμε ότι είμαστε μαζί του στην επίλυση τοπικών προβλημάτων, αρκεί να μας καλέσει.

Ενημερώνουμε δε ότι θα επακολουθήσει δημοσίευση οπτικού και ηχητικού υλικού με εκπλήξεις από την εκδήλωση.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ- ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου