Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πάνω από 500 ξένοι φοιτητές αποφοιτούν ως ιατροί στην κεντρική Κούβα



Πάνω από 1400 ιατροί από την Κούβα και άλλες 25 χώρες θα πάρουν σήμερα το πτυχίο τους από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών (UCM) στην κεντρική κουβανική επαρχία Camagüey. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αποφοίτηση ξένων κατόχων υποτροφίας στην ιστορία αυτού του ινστιτούτου.

Η εκδήλωση δεν περιλαμβάνει μόνο ιατρούς, αλλά και απόφοιτους Στοματολογίας, Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής και Τεχνολογιών Υγείας.

Περίπου το ένα τρίτο των αποφοίτων είναι ξένοι φοιτητές, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στην κουβανική εκπαίδευση μέσω διαφόρων προγραμμάτων συνεργασίας, όπως η Ιατρική Σχολή της Λατινικής Αμερικής.

Μία τόσο μεγάλη αποφοίτηση ξένων φοιτητών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, αποδεικνύει πως το όνειρο του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες για εκπαίδευση και κατάρτιση χιλιάδων ιατρών στην περιοχή, γίνεται πραγματικότητα.

Η απόφοιτοι τώρα πλέον έχουν προσωπική δέσμευση, μιας και το δικό τους όνειρο να σπουδάσουν πραγματοποιήθηκε, να παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους οπουδήποτε το κουβανικό σύστημα υγείας τις χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου