Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δ. Καζάκης: Μεγάλη μας τιμή!

του Δημήτρη Καζάκη

Ένα από τα γνωστά τρωκτικά του διαδικτύου μας, το Strategy Report, το οποίο είναι γνωστό για τις διασυνδέσεις του με το "βαθύ κράτος" μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να ασχοληθεί μαζί μας:

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν στηρίζονται …στην ΕΡΤ για συλλογή πληροφοριών από ανοικτές πηγές ή έγκαιρη προειδοποίηση. Απάντηση στα ευφάνταστα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο έδωσε επιτέλους το ΓΕΕΘΑ, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί δήθεν επηρεασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από την προσωρινή παύση εκπομπής της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, το ΓΕΕΘΑ διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων». Το τελευταίο ανεύθυνο δημοσίευμα υπογράφεται από γνωστό αυτόκλητο και ανεπάγγελτο γκουρού επί των οικονομικών, πρώην θαμώνα των Εξαρχείων, που χτίζει πολιτική καριέρα με συνωμοσιολογίες. Πρόκειται για τον ίδιο που σε ραδιοφωνική εκπομπή είχε ισχυρισθεί ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αποβίβασης …τεθωρακισμένων και κοντοκουρεμένων ανδρών της Ευρωπαϊκής Χωροφυλακής στην Ηγουμενίτσα για την επιβολή των Μνημονίων! Παρόμοιες ανεύθυνες απόψεις διατύπωσαν διάφοροι απόστρατοι, υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ παρέχει στρατηγικού επιπέδου πληροφορίες από ανοικτές πηγές (ΟSINT) σε πραγματικό χρόνο. Προφανώς οι συγκεκριμένοι απόστρατοι αγνοούν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ δεν χρειάζονται την ΕΡΤ για τη συλλογή πληροφοριών από ανοικτές πηγές στην εποχή των δορυφόρων και του ιντέρνετ…"

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και μεγάλη τιμή που....
ασχολήθηκαν με εμάς τους ασήμαντους συνωμοσιολόγους, αυτοί που νέμονται το υπουργείο άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας επί δεκαετίες. Αυτοί που επάγγελμά τους είναι να εκπροσωπούν ξένα συμφέροντα και να υπηρετούν τις πιο διεφθαρμένες πολιτικές αυλές. Αυτοί που ξέρουν μόνο να ατιμάζουν το εθνόσημο και την στολή του Έλληνα αξιωματικού. Αυτοί που ξέρουν μόνο να είναι "γέσμεν" και να ξεπουλάνε την πατρίδα σε κάθε περίσταση. Αυτοί λοιπόν ασχολήθηκαν μαζί μας. Ω, τι μέγιστη τιμή!

Στα σοβαρά τώρα: Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρεται σε τίποτε συγκεκριμένο, απ' όσα είπαμε. Δηλώνει απλά ότι δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στις ένοπλες δυνάμεις από την προσωρινή παύση εκπομπής της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Να μας επιτρέψετε να μην τους πιστέψουμε. Όταν ένας Α/ΓΕΕΘΑ κατεβαίνει και ατιμάζει την στολή του για να αντιμετωπίσει απεργούς την ώρα που οι πολιτικοί του προϊστάμενοι κρύβονται, συγνώμη αλλά για εμάς ο κύριος αυτός δεν έχει κανένα, μα κανένα εκτόπισμα ούτε καν ανδρισμού. Όταν κανένας από τους "αξιότιμους" αρχηγούς δεν έχει αρθρώσει λέξη για την άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, που υποτίθεται ότι έχουν ορκιστεί να διαφυλάττουν, τότε να με συγχωρείται αλλά δεν θα πάρουμε καμιά τους ανακοίνωση στα σοβαρά. Όταν οι επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ παρακολουθούν ανέμελα την τρομακτική υποβάθμιση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, που γίνεται σκόπιμα για να επικρατήσει η αναξιοπρέπεια της εξαθλίωσης και όσοι υπηρετούν τον κατακτητή να στρατολογούν ελεύθερα μισθοφόρους από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων ώστε να τους χρησιμοποιήσουν ως δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας, τότε να μας επιτρέψετε να τους θεωρούμε απλά επίορκους και υπόλογους στον ελληνικό λαό.

Και είναι σίγουρο ότι θα έρθει ο καιρός να λογοδοτήσουν. Όποιος πιστεύει ότι θα την σκαπουλάρει όντας συνεργός στα μεγαλύτερα εγκλήματα δοσιλογισμού και προδοσίας που έχουν συντελεστεί στην πατρίδα μας από την εποχή της πρώτης ναζιστικής κατοχής, τότε απλά είναι αφελής. Οι χιλιάδες νεκροί, εξαθλιωμένοι, άνεργοι και νέοι μετανάστες που στοιχίζει το νέο καθεστώς κατοχής θα πρέπει να δικαιωθούν έναντι όλων όσοι συνέπραξαν στην εγκαθίδρυσή του. Η μεγαλύτερη γενοκτονία που έχει αντιμετωπίσει ο ελληνισμός, ο ελληνικός λαός στη νεότερη ιστορία του θα πρέπει να βρει την δικαίωσή της στην τιμωρία όλων των ενόχων και συνενόχων, συνεργών και συνεργατών του καθεστώτος νέας κατοχής και συστηματικής διάλυσης της χώρας. Κι όποιος νομίζει ότι τα πολιτικά του βύσματα, ή οι σχέσεις του με το ντόπιο "βαθύ κράτος", ή της Γερμανίας, ή των ΗΠΑ, θα τον βοηθήσουν να την σκαπουλάρει, τότε βρίσκεται σε πλάνη οικτρά.

Τέλος, αυτά που είπαμε εν συντομία είναι τα εξής απλά:

Πρώτο: με τον ΟΤΕ στα χέρια της Deutsche Telecom οι επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων, όπως και την χώρας εν γένει, βρίσκονται στα χέρια του Βερολίνου και όχι σε ελληνικά κρατικά χέρια. Όποιος θεωρεί ότι είναι το ίδιο, τότε είναι σίγουρο ότι οι Τσαλάκογλου, Λογοθετόπουλοι και Ράλληδες ήταν πατριώτες.

Δεύτερο: ο ΟΤΕ της Deutsche Telecom έπαιξε βρώμικο ρόλο στο κλείσιμο του σήματος εκπομπής της ΕΡΤ κατά παραγγελία της κυβέρνησης. Αυτό αποτελεί και καταγγελία των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Τρίτο: η ΕΡΤ αποτελεί τον βασικό πάροχο δορυφορικών και μη συχνοτήτων εικόνας προς τις ένοπλες δυνάμεις. Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η πτώση σήματος υπονομεύει τις δυνατότητες επικοινωνιών και εικόνας των ενόπλων δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την διαχείριση κρίσεων.

Μιλάμε για διαχείριση κρίσης. Crisis management, ή Krisenmanagement στις γλώσσες των αφεντικών του ΓΕΕΘΑ και των πρακτόρων του στο διαδίκτυο. Τι σημαίνει διαχείριση κρίσης; Η συστηματική παρακολούθηση της εξέλιξης μιας πιθανής εμπλοκής από το κεντρικό στρατηγείο με σκοπό την ορθότερη και πιο αποτελεσματική διάταξη των δυνάμεων στο πεδίο. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να γίνει η διαχείριση κρίσης απλά και μόνο με ανοιχτές πηγές; Η διαχείριση γίνεται με κλειστά ελεγχόμενα κυκλώματα επικοινωνιών και εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Ποιος είναι ο πάροχος αυτών των κυκλωμάτων; Ο αιθέρας; Ο Θεός, ή μήπως ο Αλλάχ; Ή μήπως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν δικά τους αποκλειστικά κυκλώματα; Οποιοσδήποτε έχει υπηρετήσει απλά στις διαβιβάσεις γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πάροχος είναι ο ΟΤΕ - δηλαδή η Deutsche Telecom, δηλαδή το Βερολίνο - και η ΕΡΤ μέσω ειδικών συχνοτήτων. Ε, πόσο ιδιώτης - με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου - πρέπει να είσαι για να μην το καταλαβαίνεις;

Διαψεύδει τίποτε απ' όλα αυτά το ΓΕΕΘΑ; Όχι. Διαψεύδει για την υποστήριξη που παρέχει η ΕΡΤ στις επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων; Όχι. Απλά λέει ότι η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ δεν δημιούργησε πρόβλημα στις ένοπλες δυνάμεις. Ναι, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, όπως ακριβώς δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και με την εφαρμογή των μνημονίων. Έστω κι αν η υποβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τόσο του έμψυχου δυναμικού, όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και των μέσων, έχει φτάσει σε αισχρό επίπεδο και συνεχίζεται ακάθεκτα χωρίς οι επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ να θέτουν το παραμικρό πρόβλημα. Είμαστε απολύτως σίγουροι, ότι ακόμη κι όταν ολόκληρες οι ένοπλες δυνάμεις και η ίδια η χώρα θα έχουν παραδοθεί στους δανειστές και θα έχουν καταλυθεί προκειμένου να περάσει η αφομοίωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, το ΓΕΕΘΑ θα συνεχίζει να βγάζει ανακοινώσεις σαν κι αυτήν.

Όσο για το αφοπλιστικό σχόλιο του εν λόγω τρωκτικού ότι "οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ δεν χρειάζονται την ΕΡΤ για τη συλλογή πληροφοριών από ανοικτές πηγές στην εποχή των δορυφόρων και του ιντέρνετ…", πιθανών να υπονοούν δυο πράγματα: Είτε οι δορυφόροι και το ιντέρνετ είναι ελεύθερα προσβάσιμα δίκτυα που δεν χρειάζονται πάροχο, δηλαδή κάποιον να τα παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις, πράγμα που δεν ισχύει μιας και είναι γνωστό ότι αυτά τα παρείχε - ιδίως τους δορυφόρους - η ΕΡΤ. Είτε ο τύπος εκπροσωπεί ιδιώτες πάροχους που αγωνιούν να πάρουν στα χέρια τους ότι παρείχε η ΕΡΤ και για τις ένοπλες δυνάμεις - που όλοι γνωρίζουμε τι αλισβερίσι δις ευρώ γίνεται με προμήθειες και διασυνδέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα - και θίχτηκαν τα μάλα όταν φέραμε στην επιφάνεια το όλο θέμα. Αν ισχύει το δεύτερο και δεν πρόκειται απλά για καθ' έξη ιδιώτη - με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου - τότε άξιος ο μισθός του!

ΥΓ: Αν και προσωπικά ποτέ δεν αναφέρθηκα στην Ευρωπαϊκή Στρατοχωροφυλακή, θεωρώ μεγάλο έπαινο τους χαρακτηρισμούς ενός τέτοιου κατ' επάγγελμα τρωκτικού προς το πρόσωπό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου