Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σούπα


Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταλλάσσουν κατηγορίες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να τις προβάλλουν εξοντωτικά, ώστε, μέχρι τις εκλογές, να φουντώσει ο δικομματισμός και να μην αλλάξει απολύτως τίποτα.

Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται το καλύτερο χαρτί του δικομματισμού, αφού άπαντες τοποθετούνται και τοποθετούν τους άλλους σε σχέση με την Χρυσή Αυγή, λες και ζούμε στην Κατοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βαλθεί να αποδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα άκρα μαζί με την Χρυσή Αυγή, οπότε ο ίδιος και τα φασισταριά που έχει μαζέψει γύρω του είναι στο κέντρο και θα πρέπει να του έχουμε ευγνωμοσύνη που παριστάνει τον πρωθυπουργό και μας λέει πομπώδεις ανοησίες, λες και είμαστε καθυστερημένοι σαν τους συνεργάτες του.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, οπότε θα μας θυμίζει διαρκώς τι εστί Δεξιά -όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ- αλλά και το ΠΑΣΟΚ Δεξιά έγινε, οπότε είναι σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει σήμα να μην τον ψηφίσουμε για να μην γίνει Δεξιά.

Κι αν ο Σαμαράς δεν πείθει ούτε μεθυσμένη κατσίκα, στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα από το γεγονός πως, μετά από τρία χρόνια χρεοκοπίας, όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να συγκινήσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες αλλά σέρνονται διαρκώς πίσω από τις κατηγορίες των γελοίων του επιτελείου Σαμαρά.

Κι εντάξει, φταίνε και οι πολίτες για τον ραγιαδισμό τους αλλά, αν εσύ δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι στο διάολο σκοπεύεις να κάνεις με το Μνημόνιο και έχεις αλλάξει σαράντα θέσεις μέσα σε ένα χρόνο, πώς να σε πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες;

Αν το καλύτερο που μπορεί να σκεφτεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι να καλέσει τον Σαμαρά σε τηλεοπτικό debate, κάποιος θα πρέπει να του πει πως αυτό μυρίζει ναφθαλίνη και παραπέμπει στις εποχές της αρχηγάρας που θα βγει στην τηλεόραση και θα κατατροπώσει τον αντίπαλο, οπότε δεν θα πάρουμε.

Και φυσικά, για το θέμα της Δικαιοσύνης μετά την χρεοκοπία της χώρας -που θα έπρεπε να είναι σημαία-, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει λέξη. Κατά τ’ άλλα, προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι συστημικός.

Η πλειοψηφία των πολιτών αδιαφορούν και για τον Σαμαρά και για τον Τσίπρα, αφού αντιλαμβάνονται πως η όποια λύση, αν έρθει, δεν θα έρθει από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα αλλά από εμάς τους ίδιους.

Εν τω μεταξύ, τα θέματα που καίνε τους πολίτες υπολείπονται του ρατσισμού και του Ολοκαυτώματος, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ επίκαιρο ζήτημα και απασχολεί όλους τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όπως πάει ο πολιτικός διάλογος, μέχρι τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθούν και στο καυτό ζήτημα του αν υπάρχει ο Άι Βασίλης.

Αν η Χρυσή Αυγή πει ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης, οι άλλοι θα πουν πως υπάρχει για να αποδείξουν πόσο δημοκράτες είναι.

Αλλά όσο άπαντες βολεύονται στο να κάνουν παίκτη το ανέκδοτο Χρυσή Αυγή, ας μην νιώσουν έκπληξη αν στις εκλογές η αποχή σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Αν με θεωρείς τόσο ανόητο που νομίζεις πως -στην χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη Ελλάδα του 2013- θα με πείσεις να σε ψηφίσω για να αποδείξω πως δεν είμαι νεοναζιστής, έχω να σου πως πως εγώ δεν είμαι νεοναζιστής αλλά εσύ είσαι σίγουρα ανόητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου