Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αυτό εννοούν όταν μιλούν για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ)

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και η ανθρώπινη ζωή εξακολουθεί να μην έχει καμία αξία μπροστά στο κέρδος μιας χούφτας καπιταλιστών. 

'Δεν μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια" ήταν η πρώτη μας αντίδραση... κι όμως συμβαίνει...

Παραθέτουμε από το blog gekoudi :


Έκτακτη είδηση. Τουλάχιστον 18 δολοφονήθηκαν. Φρίκη!



Τουλάχιστον 18 εργάτες βρίσκονται ματωμένοι και ακίνητοι στο έδαφος, μετά το πυρ που άνοιξε η τοπική αστυνομία κατά απεργών ανθρακωρύχων, της Νότιας Αφρικής λένε τα πρακτορεία ειδήσεων. Μερικοί από τους διαδηλωτές που λέγεται είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και δόρατα.


Ένας αστυνομικός χειρονομεί μπροστά
από τους νεκρούς ανθρακωρύχους
που δολοφόνησαν έξω από ένα ορυχείο
της Νότιας Αφρικής στο Rustenburg,
100 χιλιόμετρα (62 μίλια) βορειοδυτικά
του Γιοχάνεσμπουργκ, 16 Αυγούστου 2012.
(Reuters / Siphiwe Sibeko)

Πριν από τις βίαιες συγκρούσεις, την Πέμπτη είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 9 στην πόλη των ορυχείων, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Η εταιρία είναι η Lonmin Plc που παράγει πλατίνα, υπήρξε το κέντρο των διαμαρτυριών από την περασμένη Παρασκευή, σε ένα αδιέξοδο οδήγησαν οι διαφορές που προέρχονται από το ύψος των μισθών. 

Η καταστολή εντάθηκε κατά το Σαββατοκύριακο, όταν δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους που απεργούν και οι τοπικοί φύλακες έχουν επίσης έχουν εγκλωβιστεί με τη βία.

Την Πέμπτη οι διαδηλωτές ενώθηκαν με μια ομάδα γυναικών υποσχόμενοι να σταθούν δίπλα στους συζύγους τους, καθώς αγωνίζονται για καλύτερες αμοιβές.
Απαρτχάιντ ζει και δολοφονεί!





3 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΟΛΟΕΓΓΛΕΖΟΙ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ COCA COLA (USA) ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Καλή KAI H Παναγία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟΥ (AFRICAN NATIONAL CONGRESS-ANC)
    που εγκρίθηκε στο Συνέδριο του Λαού, Kliptown, στις 26 Ιούν 1955

    Πηγη: http://www.anc.org.za/show.php?id=72

    The People Shall Share in the Country`s Wealth!
    The national wealth of our country, the heritage of South Africans, shall be restored to the people;

    The mineral wealth beneath the soil, the Banks and monopoly industry shall be transferred to the ownership of the people as a whole;

    All other industry and trade shall be controlled to assist the wellbeing of the people;

    All people shall have equal rights to trade where they choose, to manufacture and to enter all trades, crafts and professions.

    και σε λιγο ελεύθερη μεταφραση και συγχωρεστε μου τα λαθη:

    Ο εθνικός πλούτος της χώρας μας, η κληρονομιά των νοτιοαφρικανών, θα επιστραφεί στο λαό. Η ιδιοκτησία του ορυκτού πλούτου του υπεδάφους, των τραπεζών και των μονοπωλιακών βιομηχανιών πρέπει να μεταβιβαστεί στο λαό. Κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα και το εμπόριο πρέπει να ελέγχονται ώστε να συμβάλλουν στην ευημερία του λαού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα να εμπορευονται όπου θα επιλέξουν, να κατασκευάζουν και να εισερχονται σε όλα, εμποριο ,τεχνες και επαγγελματα.

    Η ακύρωση των διακηρύξεων του Χάρτη της Ελευθερίας, επιτευχθηκε πολύ ευκολα όταν στη συμφωνια για την αλλαγη του καθεστωτος έγινε αποδεκτο πως υπήρχε μόνο ένας δρόμος στην οικονομία και αυτός ήταν η ελευθερία του εμπορίου και η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

    Το κλειδί ήταν η "ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας". Ανεξαρτησία από την κυβέρνηση , γιατι λογοδοτούσε. Αλλά λογοδοτούσε στους μετόχους της, τους ίδιους σε όλο τον κόσμο. Η ανεξαρτησία της κατοχυρώθηκε συνταγματικά. Η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι κατωχυρωμένη σε όλο σχεδόν τον κόσμο και στην Ελλάδα.
    Τη συνέχεια την εζησαν οι Νοτιοαφρικάνοι τη δεκαετία του 90 και οι Έλληνες σήμερα.
    Νέλσον Μαντέλα: "Δεν έχουμε για να χτίσουμε σπίτια, όπως σχεδιάζαμε, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στα καλύτερα σχολεία, για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, για να έχουν όλοι δουλειά, ένα αξιοπρεπές εισόδημα, να μπορούν να παρέχουν στέγη στους αγαπημένους τους, να τους τρέφουν... Μας περιορίζει το χρέος που κληρονομήσαμε".
    Και όπως ευστοχα αναφερεται στον τιτλο της αναρτησης ,μαζί με τις ειδικες οικονομικες ζωνες θα μας ερθουν και οι ενοπλοι που θα σκοτωνουν απεργους όπως τωρα στη Νοτια Αφρικη.

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ:
    http://www.anc.org.za/show.php?id=72
    ολόκληρο το υπέροχο κειμενο της Χάρτας της Ελευθερίας του ANC σαν ένα πολύτιμο κομμάτι της μνήμης του ανθρώπινου γένους που τρομερές δυνάμεις προσπαθούν με λύσσα να εξαλείψουν..

    για να θυμουνται οι παλιοτεροι και να μαθαινουν οι νεώτεροι.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σχετικα και σε συνεχεια του παραπανω
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7671.html#more

    Της Μαργαρίτας Ισιδώρου


    Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
    Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που...
    ψήφισε η Σερβική Βουλή!
    Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
    Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
    Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
    Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
    Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή