Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα αντιστέκεται και το Ε.ΠΑ.Μ πρωταγωνιστεί στον αγώνα


Πηγή: pressingnewsgr


Την περασμένη Πέμπτη (9 Αυγούστου) στο γηπεδάκι του Αγ.Νικολάου στη Λούτσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που το Pressing News.gr με μεγάλη χαρά είχε προβάλει με ανάρτηση του ΕΔΩ.  

Ήταν μια εκδήλωση απόλυτα επιτυχημένη απο πλευράς συμμετοχής  αλλά και πολυδιάστατη από πλευράς περιεχομένου, φαινόμενο σπάνιο για τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας.

Όλα ξεκίνησαν με την παράσταση "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΙ!!!"  που ο χαρισματικός καραγκιοζοπαίχτης Αργύρης Αθανάσιου απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενθουσιάζοντας τους πάνω από 200 μικρούς και μεγάλους θεατές που είχαν κατακλύσει το χώρο από νωρίς.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η είσοδος δεν ήταν "ελεύθερη", οι οργανωτές που δεν ήταν άλλοι από τα μέλη των πυρήνων του τομέα Ε.ΠΑ.Μ Μεσογείων είχαν ορίσει ως συμβολικό εισιτήριο εισόδου, τρόφιμα...


Έτσι όσοι το γνώριζαν από πριν, έφεραν αρκετά τρόφιμα στην είσοδο, αλλά το πιο σημαντικό και συγκινητικό απ΄ όλα, ήταν αυτό που έγινε με τους περαστικούς, οι οποίοι θέλοντας να παρακολουθήσουν την παράσταση σήκωσαν στην κυριολεξία τα μικρά μαγαζιά της γύρω περιοχής από μακαρόνια , ρύζι, όσπρια και ότι άλλο βρήκαν για να τα προσφέρουν στους διοργανωτές, και φυσικά όχι από υποχρέωση, αφού στην ουσία κανείς δεν τους υποχρέωσε για κάτι τέτοιο, αλλά από διάθεση προσφοράς προς στους συμπολίτες τους που περνούν πολύ δύσκολες ήμερες.

Η βραδιά όμως δεν τελείωσε εδώ... Στο πάλκο που είχε στηθεί ανέβηκαν οι μουσικοί. Πρώτοι οι Γιάννης και Μιχάλης Κερανιώτης που με την κιθάρα και το βιολί τους αντίστοιχα, ερμήνευσαν παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια ξεσηκώνοντας τον κόσμο για γλέντι και χορό, ενώ  στη συνεχεία το πρόγραμμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο από το Σύλλογο Μουσικών Βραυρώνας που είναι διάσημοι στην περιοχή, όχι μόνο για την μουσική τους προσφορά, αλλά και την αλληλεγγύη προς ευπαθείς ομάδες πολιτών, αφού σε μόνιμη βάση προσφέρουν μεγάλες ποσότητες μαγειρεμένου φαγητού σε πολλούς συμπολίτες τους.


Από πλευράς Δημοτικής αρχής παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας οπού και ευχαρίστησε τον Τομέα του Ε.ΠΑ.Μ. Μεσογείων για την προσφορά του σε τρόφιμα προς τις υπηρεσίες του Δήμου του και που με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα πρέπει να ξεπέρασαν τα 250 κιλά.

Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε, δεσμευόμαστε όμως ότι θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις δράσεις του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου και θα σας ενημερώνουμε, αφού τα μέλη και οι φίλοι του μας έχουν πια πείσει ότι αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για την ανατροπή των απάνθρωπων οικονομικών - κοινωνικών και πολιτικών μέτρων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και θυμίζουν εικόνες Γερμανικής κατοχής 1940-1944.
Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι  σχεδόν ποτέ  τα ΜΜΕ δεν καλύπτουν ούτε σε μονόστηλο, τις πολυάριθμες δράσεις του σε όλη την Ελλάδα .

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή λευτεριά σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου