Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στην κάθοδο Φούχτελ στο Ηράκλειο

Πηγή: http://kriti-nea.blogspot.gr


Συνδικάτα και φορείς ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στην κάθοδο του Ομοσπονδιακού υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωσή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Πολιτών κατά του χρέους επισημαίνεται:

"Για ακόμα μία φορά δηλώνουμε την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μας για την υποτελή στάση της Περιφέρειας Κρήτης, δήμων και επαγγελματικών φορέων έναντι του Γερμανού τοποτηρητή της Μέρκελ που επισκέπτεται εκ νέου το νησί μας.

Οι πολίτες της Κρήτης δηλώνουμε πως «δεν πουλάμε» ούτε στον κ. Φούχτελ ούτε στην κουστωδία συμβούλων και επιχειρηματιών που έρχονται ως νέοι κατακτητές στο νησί.

Εναντιωνόμαστε στην εκποίηση του πλούτου της περιοχής μας (εκτάσεις για ανανεώσιμες πηγές, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρώην βάση Γουρνών κτλ) που υποκρύπτονται στον όρο «ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Δηλώνουμε αντίθετοι στις μπίζνες που ετοιμάζει δια του κ. Φούχτελ στην Κρήτη η γερμανική κυβέρνηση (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση φυσικών πόρων κτλ).

Διαμαρτυρόμαστε για την υποτέλεια που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές, με πρώτους την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και δήμους του νησιού έναντι του τοποτηρητή Φούχτελ. Αναρωτιόμαστε στη βάση ποιου προεκλογικού προγράμματος των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων ζητείται η τεχνική βοήθεια των Γερμανών.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ειδικά για τα χαροκαμένα χωριά της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και ρωτάμε ευθέως τον Περιφερειάρχη Κρήτης τι απαντήσεις έλαβε από τον κ. Φούχτελ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δηλώνουμε ότι θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για μετατροπή της Κρήτης και της Ελλάδας σε τόπο με φτηνό εργατικό δυναμικό, σε χώρα ραγιάδων και εργαζομένων χωρίς το παραμικρό δικαίωμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Φούχτελ αύριο Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ όπου προγραμματίζεται η συνάντησή του με τις τοπικές αρχές. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου εκθέτοντας τις ενστάσεις μας για τα σχέδια ξεπουλήματος του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να βρεθούν στο πλευρό μας

στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στις Βούτες, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 8.00 το πρωί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου