Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Ο,τι είναι καλό για το Λαό, είναι καλό και για το Κόμμα"




Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Σ.Σ. του Ε.ΠΑ.Μ. όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση της 23ης Μαΐου (εδώ), ορίζει τη μη συμμετοχή του Μετώπου μας στις προσεχείς Γενικές Εκλογές της 17ης Ιούνη, με βάση και την επιχειρηματολογία που παρατίθεται στην ίδια την ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, πολύ σημαντικό και αισιόδοξο είναι το γεγονός πως αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από εκτενή διάλογο και αποφασιστικές διαδικασίες στη βάση του Μετώπου μας, δηλαδή στους πυρήνες.

Στην ίδια συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Σ.Σ. του Ε.ΠΑ.Μ. αποφάσισε  πως το Ε.ΠΑ.Μ. δεν μπορεί να «δώσει στήριξη» σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη, αιτιολογώντας αυτή της την απόφαση με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Επιπλέον, το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εκφραστούν – σε αυτές τις εκλογές – κατά συνείδηση, αντι-μνημονιακά.

Ως απλό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ., αποφάσισα να καταθέσω γραπτώς μια διαφορετική άποψη, χωρίς καμία διάθεση απαξίωσης των προβληματισμών που θέτει η ανακοίνωση της Π.Γ., εμφορούμενος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από την επιθυμία μου να συμβάλω στην Υπόθεση του Μετώπου μας, που είναι η Απελευθέρωση της Πατρίδας από την Κατοχή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος με τη συνεργασία της Ντόπιας Παρασιτικής Ολιγαρχίας.

Αποφάσισα να καταθέσω γραπτώς την άποψή μου, για ένα επιπλέον λόγο: Διότι, οι ώρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες, διότι ο ιστορικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί (εδώ και 2 χρόνια, κάθε βδομάδα παράγει πολιτικά αποτελέσματα που σε άλλη κατάσταση θα απαιτείτο για να παραχθούν ολόκληρο έτος) και διότι όλα φαίνεται να κρέμονται από μία κλωστή. Φαίνεται, ότι τους επόμενους μήνες θα κριθεί αν ο Ελληνικός Λαός, όλοι εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι της δουλειάς και του μεροκάματου, εμείς και τα παιδιά μας, θα θυσιαστούμε στο βωμό της προσωρινής επιβίωσης ενός σάπιου και χρεωκοπημένου Καθεστώτος, ξένου και ντόπιου…

Τέτοιες ώρες κανένας δεν δικαιούται να σιωπά!

1)        Ο Ελληνικός Λαός στις Γενικές Εκλογές της 6ης Μάη ξεγύμνωσε το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που  λυμαίνεται τον Τόπο μας εδώ και δεκαετίες… Το μήνυμα που έστειλε ήταν εκκωφαντικό! Ένας πραγματικός πολιτικός σεισμός ο οποίος όχι μόνο υπέγραψε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του λεγόμενου «δικομματισμού», αλλά επιπλέον έθεσε και ως απαράβατο όρο την κατάργηση του Μνημονίου και των πολιτικών που το συνοδεύουν, ώστε να υπάρξει ξανά κάποιου είδους Κυβέρνηση της Ελλάδος.

2)        Έστω και αν το Ε.ΠΑ.Μ. (των 10 μηνών ζωής…), με τον εκλογικό συνδυασμό του «ΟΧΙ»,  δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 3% και να εκλέξει βουλευτές, είναι αδιαμφισβήτητο πως συνέβαλε τα μέγιστα με την πολιτική του στάση και δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα της κάλπης ώστε από την 7η Μάη η συμμορία των ξένων και ντόπιων αρπαχτικών να αδυνατεί να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της για την μετατροπή της Πατρίδας μας σε «μπανανία» και του Λαού μας σε δούλους.

3)        Ύστερα από τους 60 000 ψήφους (περίπου 1%) που λάβαμε, ύστερα από το γεγονός ότι παρά την ελάχιστη προβολή μας στα ΜΜΕ μας ψήφισαν  πολίτες από τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη, ύστερα από το ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργανώθηκαν πυρήνες του Ε.ΠΑ.Μ. σε όλη τη Χώρα, τώρα πια, απέναντι στον Ελληνικό Λαό που μας ακούει πια και μας εμπιστεύεται, έχουμε βαρύτατες ευθύνες να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά στην με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα υλοποίηση των 5 βασικών στόχων που θέτει το Μέτωπό μας, οι οποίοι θα σημάνουν την Απελευθέρωση της Χώρας από τα δεσμά της και την έναρξη μιας καινούργιας πορείας για τον Ελληνικό Λαό προς την τίμια και αξιοπρεπή Ζωή.

4)        Ως ένας πολιτικός κόμβος στην πορεία μας προς την υλοποίηση των στόχων της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Ε.ΠΑ.Μ., μπαίνουν και οι Γενικές Εκλογές της 17ης Ιούνη.
Πιστεύοντας ακράδαντα στον δημοκρατικό χαρακτήρα του Μετώπου μας και στο ότι οι διαφορετικές απόψεις και ιδέες, εφόσον υπηρετούν τον απώτερο στόχο, είναι επιθυμητές, καταθέτω μια διαφορετική άποψη από αυτήν της Πολιτικής Γραμματείας, όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποια οφείλει να είναι η στάση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, των μελών και των φίλων του, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση», θεωρώ πως οφείλουμε, ως Ε.ΠΑ.Μ., να στηρίξουμε με τον λόγο και την ψήφο μας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ταυτόχρονη ανάδειξη των λόγων που δεν προσχωρούμε σε αυτόν και με ταυτόχρονη επισήμανση των ελλειμμάτων της πολιτικής, και κυρίως οικονομικής του τοποθέτησης.

5)         Για να εξηγούμαστε, και να μην παρεξηγούμαστε, δεν μιλάει κανείς για προσχώρηση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν προεξοφλά κανείς το τι θα κάνει το Ε.ΠΑ.Μ. μετεκλογικά. Το Ε.ΠΑ.Μ. υπάρχει και θα υπάρχει ως Παλλαϊκό Μέτωπο μέχρι την υλοποίηση των Ιδρυτικών του Στόχων!

Το απλό ζήτημα που θέτω επί τάπητος είναι το εξής: «Είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού να υπάρχει κυβέρνηση Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 18 Ιούνη;». Το ερώτημα αυτό δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο το Ε.ΠΑ.Μ., εφόσον δεν αφήνει αδιάφορο τον Ελληνικό Λαό! Το κατά συνείδηση αντι-μνημονιακά δεν αρκεί, αφού οι ψήφοι μπορεί να διασπαστούν και η Ν.Δ. να συνεχίσει το ξεπούλημα της Πατρίδας…

Όπως σωστά δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε στις προηγούμενες εκλογές με τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στ. Παπαθεμελή και να ταράξουμε τα νερά, ας μη διστάσουμε τώρα να στηρίξουμε, εκλογικά και μόνο, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φανερά και δίχως κανένα υλικό αντάλλαγμα, με μόνο κριτήριο το εξής: ότι ακόμη και μόνο η κατάργηση των Εφαρμοστικών Νόμων του Μνημονίου, και θα ανακουφίσει τον Ελληνικό Λαό, και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές στις οποίες θα διεκδικήσουμε να συμβάλουμε και εμείς!

 «Ο,τι είναι καλό για το Λαό, είναι καλό και για το Κόμμα» όπως έλεγε και ο Ηγέτης του έπους της ΕΑΜικής Αντίστασης και Αρχηγός του Ε.Λ.Α.Σ., ο Άρης Βελουχιώτης.

Μετά τις εκλογές, ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά και τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα επανεξετάσουμε και τη δική μας στάση ως Ε.ΠΑ.Μ. … αλλά μέντιουμ και προφήτες κακών μελλούμενων, σαν το Κ.Κ.Ε. δεν πρέπει να γίνουμε!

6)        Υπάρχει μια βάση στο επιχείρημα της Π.Γ. πως το Ε.ΠΑ.Μ. «αρνείται  να συμβάλει στην διαδικασία πόλωσης που επιβάλει το κατεστημένο, αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά το δίλημμα ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά».

Ωστόσο, όπως ακριβώς και σωστά δε φοβηθήκαμε να συνεργαστούμε προεκλογικά με τον Στ. Παπαθεμελή, που ανήκει στον «δεξιό» ας πούμε ιδεολογικό χώρο… έτσι ακριβώς δεν πρέπει να φοβηθούμε να στηρίξουμε τώρα εκλογικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ανήκει στον «αριστερό» ιδεολογικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στο Ε.ΠΑ.Μ. θα επιθυμούσαμε να ψηφίσουμε Καμμένο (κι ας είναι ιδεολογικά «δεξιός»), αν αυτός είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει κυβέρνηση που θα καταργήσει το Μνημόνιο!

Επίσης, ο φόβος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα απογοητεύσει, και μαζί του θα συμπαρασύρει και το Ε.ΠΑ.Μ. αν τον στηρίξουμε ανοικτά, είναι θεμιτός… αλλά στο Ε.ΠΑ.Μ. ποτέ δε βάλαμε τους υποκειμενικούς μας φόβους πάνω από τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού!

Οφείλουμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η επόμενη Κυβέρνηση της Ελλάδος να μην είναι «μνημονιακή»! Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε για ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές, και αν χρειαστεί ακόμη και ενάντια σε πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να συμπορευθούμε…

7)        Παράλληλα με την εκλογική στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τους λόγους που αναφέραμε, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η σκληρή κριτική και αντιπαράθεση εκ μέρους του Ε.ΠΑ.Μ. προς την ηγετική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής σημεία κριτικής και διαφοροποίησης: η άρνηση, εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της διαγραφής του Ελληνικού Χρέους, η άρνηση της ανάκτησης του ελέγχου της Ελληνικής Οικονομίας με την έκδοση εθνικού νομίσματος, η μονομέρεια προς την Ε.Ε. όσον αφορά την εξωτερική, αλλά και εσωτερική πια, πολιτική της Χώρας, η ελλιπής του τοποθέτηση σχετικά με το πολιτειακό μοντέλο και αν τελικά και με ποιο τρόπο η εξουσία θα ασκείται από τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό

8)        Τέλος, επειδή παντού υπάρχουν «καλοθελητές», και στοίχισαν στο Ε.ΠΑ.Μ. μέχρι να αποκαλυφθούν, παραθέτω άλλες 2 δημόσιες παρεμβάσεις μου μπροστά από κρίσιμες αποφάσεις για το Μέτωπό μας:



Καλή Λευτεριά!

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Θανάσης Ασημακόπουλος,

Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Χαλανδρίου – Ψυχικού - Φιλοθέης

  

3 σχόλια:

  1. Μπράβο για όλο το κείμενο,το κοινοποιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συναγωνιστής Ασημακόπουλος εικάζω ότι προτείνει την έκδοση κάποιας επίσημης ανακοίνωσης που να λέει ότι το ΕΠΑΜ προτείνει στα μέλη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Για να υποστηρίξει αυτή την άποψη παραθέτει κάποια επιχειρήματα.

      Επιχείρημα 1ο: Όπως δε διστάσαμε να συνεργαστούμε με τον Παπαθεμελή, έτσι και τώρα να μη διστάσουμε να στηρίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ.

      _____Η συνεργασία με τον Παπαθεμελή ήταν το αποτέλεσμα του καλέσματος του ΕΠΑΜ προς όλες της αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μπλόκ. Η πρόσκληση αυτή ήταν ΚΑΙ προς το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμπεραίνουμε ότι αρνήθηκε δια της σιωπής του. Δεν καταδέχτηκαν ούτε να απορρίψουν την πρόταση με μια ανακοίνωση. Στη συνέχεια, όταν έγινε κάλεσμα απο το ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΑΜ το ΕΠΑΜ ανταποκρίθηκε θετικά αλλά και πάλι τίποτα δεν προχώρησε.

      Επιχείρημα 2ο: Να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να στηρίξουμε ανοικτά ΣΥΡΙΖΑ διότι "...στο Ε.ΠΑ.Μ. ποτέ δε βάλαμε τους υποκειμενικούς μας φόβους πάνω από τις ανάγκες του Ελληνικού Λαού!"

      ______Δεν πρόκειται για υποκειμενικό φόβο, αλλά για τελείως διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας εδραζόμενη μάλιστα σε αντικειμενικά, αριθμητικά, οικονομικά δεδομένα. Οπως όλοι γνωρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει το μνημόνιο, ανδιαπραγματεύεται τη Δανειακή Σύμβαση και προσβλέπει στην αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη, μένοντας πάντα στο ευρώ. Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω τί πιστεύουμε στο ΕΠΑΜ για όλα αυτά.

      Επιχείρημα 3ο: Να δηλώσουμε ανοικτά ότι ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε τη σκληρή κριτική.

      ______Συναγωνιστή Ασημακόπουλε, κάτι τέτοιο θα αναιρούσε τον ίδιο μας τον εαυτό.

      Είμαστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγεί πρώτο κόμμα; Είμαστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη στήριξη του ΕΠΑΜ; Εάν σκόπευαν σε μια αντιμνημονιακή πανστρατιά ας εβγαζαν μια ανακοίνωση και να καλούσαν ονομαστικά τις αντιμνημονιακές δυνάμεις με τις οποίες θα ήθελαν συνεργασία.

      Τέλος, αρχίστε να σημειώνεται όλα αυτά για τα οποία δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει και το ταμείο κάποια στιγμή.

      Γιάννης Δήμου
      ΕΠΑΜ Πάτρας

      Διαγραφή