Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Καταγγέλλονται σχέδια ένοπλης βίας για την καθυπόταξη των Ελλήνων


Ως κατακλείδα στην επιχείρηση άλωσηςΤου MIXAHΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


Eπαναλαμβανόμενες δηλώσεις γερμανών υψηλών αξιωματούχων που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «αποτυχημένο/ διαλυμένο κράτος» (FAILED STATE) και «διεφθαρμένο κράτος» (CORRUPT STATE), ενώ στην Ελλάδα αγνοούνται από αμάθεια ή αποσιωπούνται από εθελοδουλία, στην ίδια τη Γερμανία επισημαίνονται (από την ηλεκτρονική εφημερίδα «German Foreign Policy») ως απόδειξη συζήτησης σχεδίων ακόμη και ένοπλης επέμβασης για την καθυπόταξη του ελληνικού λαού.


Η ηλεκτρονική εφημερίδα «German Foreign Policy», που συντάσσεται από δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς της Αριστεράς και αυτοχαρακτηρίζεται «παρατηρητήριο παρακολούθησης των διαχρονικών ιμπεριαλιστικών/αποικιοκρατικών στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας», έχει κατ' επανάληψη αφιερώσει άρθρα της στην πολιτική του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα.

Το πιο πρόσφατο άρθρο της, στις 23 Μαΐου, στο οποίο αναφέρεται σε τρία υπό εξέταση «σενάρια» με χρήση ένοπλης βίας κατά του ελληνικού λαού, απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα (και αξία προσοχής από τις πατριωτικές δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας) υπό το φως των δηλώσεων που έκανε δυο μέρες αργότερα -έπειτα από επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα- ο Juergen Fitschen, συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

Ο γερμανός τραπεζίτης ήρθε στην Αθήνα ινκόγκνιτο προ ημερών και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τραπεζών, του ΣΕΒ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Αποκαλυπτικά της θεώρησης της Ελλάδας ως γερμανικού προτεκτοράτου είναι και τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ από το «Σπίγκελ» «σχέδια ανάπτυξης».

Προβλέπουν ευρεία εφαρμογή των «ειδικών επενδυτικών ζωνών» που είχαν συζητήσει πέρυσι ο υφυπουργός Στέφεν Καπφέρερ με τους Βενιζέλο και Χρυσοχοΐδη σε περιοχές της χώρας που θα αποσπώνται από το νομικό καθεστώς της επικράτειας (και από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού) σε ό,τι αφορά τη φορολογία, τα τελωνεία, το εργατικό δίκαιο, την πολεοδομία, τη διοίκηση κ.λπ., για να προσελκύσουν ξένους (Γερμανούς) επενδυτές.

Και την ταχύρρυθμη εφαρμογή της διαδικασίας της Τρόιχαντ για τις «ιδιωτικοποιήσεις». Η Τρόιχαντ ήταν η εταιρεία που συστάθηκε για την πραγματοποίηση των «ιδιωτικοποιήσεων» στην Ανατολική Γερμανία και κέρδισε τη φήμη του κορυφαίου μεταπολεμικού σκανδάλου στην Ευρώπη, αφού, με τη διαδικασία του ληστρικού ξεπουλήματος, μετέβαλε τη δέκατη βιομηχανική δύναμη του πλανήτη στη ζώνη πληβείων της Γερμανίας.

- Το σενάριο στρατιωτικής δικτατορίας προπαγανδίζουν οι «οικολόγοι» πρωταγωνιστές της καταστροφής της Σερβίας, Γιόσκα Φίσερ και Κον Μπεντίτ (ο «φιλέλληνας»).

Ο τελευταίος δήλωσε «αν αφήσετε έτσι τους Έλληνες, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εξωτερική παρέμβαση». Γερμανοί σχολιαστές επανέρχονται κάθε τόσο στην πιθανότητα δικτατορίας και ένας σημείωνε πως η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ «μπορεί να επιβληθεί με τη δύναμη των όπλων στους δρόμους της Αθήνας».

- Το σενάριο εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα, με το πρόσχημα «Δύναμης Προστασίας ενός Διαλυμένου Κράτους», προβλήθηκε και από τη «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ». Η εγκυρότερη γερμανική εφημερίδα έθετε το θέμα αποστολής στρατευμάτων στην Ελλάδα, «αφού ως αποτυχημένο κράτος («Fail State» και εδώ) εάν χρεοκοπήσει δεν θα μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της από λαθρομετανάστες και στο εσωτερικό της μπορεί να συνταράσσεται από εξεγέρσεις».

Για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα υπάρχει ήδη εν αναμονή στη Βιτσέντσα της Ιταλίας μια ευρωενωσιακή παραστρατιωτική δύναμη 6.000 άρτια εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων μισθοφόρων σε στυλ βατραχανθρώπων, βελτιωμένο αντίγραφο της Blackwater, περιβόητης για τη δράση της στο Ιράκ.

Συγκροτήθηκε πριν από λίγα χρόνια με πάσα μυστικότητα με τη Συνθήκη του Βέλσεν, την οποία συνυπέγραψαν Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Τσεχία. Ονομάσθηκε «EuroGendFor» (Ευρωστρατοχωροφυλακή), έχει ως έμβλημα βάζο με λουλούδια διάτρητο από ξίφος και είναι ταυτόχρονα αστυνομία, στρατός και μυστική υπηρεσία.

Προορίζεται για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κρίσεων», λαϊκών εξεγέρσεων και διαδηλώσεων. Πράκτορές της πρέπει να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, αφού γαλλικές και γερμανικές αντισυστημικές ιστοσελίδες που αποκαλύπτουν την ύπαρξή της την παρουσιάζουν έτοιμη να επέμβει στην Ελλάδα (http://uhubardo.wordpress.com/2012/03/16eurogendfor-die-privatarmee-der-eu-bereit-zum-abmarsch-nach-griechenland  du 16/3/12) και www.comite-valmy.org )

Κατά το άρθρο 4 της Συνθήκης, η δύναμη αυτή «επεμβαίνει κατόπιν προσκλήσεως ή ύστερα από απόφαση της ΕΕ για την προστασία προσώπων και αγαθών και για τη διατήρηση της τάξεως σε περίπτωση δημοσίων ταραχών». Σε συνεργασία ή χωρίς τη συνεργασία των ιθαγενών δυνάμεων ασφαλείας.

Οφείλει να σέβεται τους κανόνες του δικαίου της χώρας, αλλά τα κτίρια και το έδαφος που καταλαμβάνει περιέρχονται σε καθεστώς ετεροδικίας και καθίστανται περιοχή απαγορευμένη ακόμη και για τις αρχές του οικείου κράτους».

Αυτή είναι σήμερα η «Ενωμένη Ευρώπη», η Ευρώπη του Δ' Ράιχ, απέναντι στην οποία καλούμαστε να σταθούμε άξιοι της Ιστορίας μας και υπόδειγμα για τους λαούς.


Στις δηλώσεις του -που διατυμπανίσθηκαν από το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, αλλά αποσιωπήθηκαν στην Ελλάδα- είπε τα εξής επί λέξει:

«Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον.

Είναι η μοναδική χώρα για την οποία αισθάνομαι ότι μπορώ να πω πως απέτυχε ως κράτος. Είναι μια Πολιτεία τόσο διεφθαρμένη όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να τη βοηθήσουν».

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από ταυτόσημες δηλώσεις σχεδιαστών της γερμανικής πολιτικο-οικονομικής στρατηγικής. Νωρίτερα, στις 6 Μαΐου, την ίδια φρασεολογία χρησιμοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου Tomas Straubhaar. Μίλησε και αυτός περί «αποτυχημένου κράτους», που «έχει ανάγκη από εξωτερική (γερμανική, αποσαφήνισε) συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών». Ειδησεογραφικά τηλεγραφήματα διέγνωσαν στην εισήγηση αυτού του εγκεφάλου το σχέδιο γερμανικού προτεκτοράτου στην Ελλάδα και το κόμμα της Αριστεράς Die Linke ζήτησε να διακοπεί η χρηματοδότηση του ινστιτούτου που διευθύνει.

Για την αξιολόγηση της σημασίας και της στόχευσης αυτών των φράσεων-συνθημάτων οι Έλληνες πρέπει να ανατρέξουν στο ιστορικό φορτίο του όρου «κράτος-παρίας», με τον οποίο είχε εύστοχα μεταφρασθεί ο χαρακτηρισμός «Failed State», που οι Αμερικανοί επινόησαν στη δεκαετία του '90 ως ηθικολογικό προκάλυμμα κάποιων εκστρατειών τους. Καταιγιστική χρήση του όρου από διεθνή ΜΜΕ στιγμάτιζε το κράτος-στόχο ως κράτος διαλυμένο, χρεοκοπημένο ή κακοποιό, βιαστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικίνδυνο για τους αλλοδαπούς, τους γείτονές του ή την ασφάλεια των ΗΠΑ. Προετοιμαζόταν έτσι η κοινή γνώμη για να δεχθεί με κατανόηση ή αδιαφορία μια στρατιωτική επέμβαση «σωφρονισμού» και «ανασυγκρότησης» (διάβαζε αποικιοποίησης) του «κράτους-παρία». Η συνταγή χρησιμοποιήθηκε από τον Παναμά ως τη Γιουγκοσλαβία.

Τον αφανισμό της Γιουγκοσλαβίας σχεδίασαν από τη δεκαετία του '70 και περίμεναν τον θάνατο του Τίτο οι Γερμανοί, καταγγέλλει ο στρατηγός Gallois, μια ιστορική και εξέχουσα στρατιωτική φυσιογνωμία της Γαλλίας, στη συγκλονιστική μαγνητοφωνημένη κατωτέρω συνέντευξή του http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=FfFrynxn7os..

Αναφέρει ότι κίνητρα του Βερολίνου ήταν η εκδίκηση κατά της Σερβίας για τη δυναμική αντίστασή της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και η γερμανική παραδοσιακή ιμπεριαλιστική επιδίωξη καθόδου στις Δαλματικές ακτές και στη Μεσόγειο. Οι Αμερικανοί, απρόθυμοι στην αρχή, ενεπλάκησαν στη βρώμικη επιχείρηση, για να μην αφήσουν τα Βαλκάνια στους Γερμανούς.

Είναι τώρα προφανώς η σειρά της Ελλάδας να στιγματισθεί με αυτήν τη ρετσινιά για την περαιτέρω προώθηση παλαιών γερμανικών σχεδίων. Ας σημειωθεί σχετικά ότι η Ναόμι Κλάιν, η διάσημη συγγραφέας του αποκαλυπτικού «Το Δόγμα του Σοκ», σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις άλωσης και λεηλασίας κρατών δεν γίνονται πάντοτε διά των όπλων, αλλά με τη σχεδιασμένη υπερχρέωσή τους. Η κατάλυση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας είναι, πάντως, ο τελικός στόχος σε κάθε περίπτωση.

Αυτή είναι η ανάγνωση των προθέσεων του γερμανικού βαθέος κράτους και από τη γερμανική ηλεκτρονική εφημερίδα «German Foreign Policy», η οποία αναφέρει στο άρθρο της ότι οι γερμανικές «ελίτ» εξετάζουν διάφορα σενάρια που αφορούν και τη χρήση βίας ώστε να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Αθήνας.

Παραπέμποντας σε δώδεκα αποκαλυπτικές δηλώσεις και δημοσιεύματα, το όργανο αυτό της γερμανικής Αριστεράς αναφέρεται σε τρία σενάρια που φέρεται να εξετάζει το γερμανικό βαθύ κράτος: την επιβολή καθεστώτος προτεκτοράτου, την εγκαθίδρυση δικτατορίας «για την αποτροπή δικτατορίας» και τη στρατιωτική επέμβαση/εισβολή.

- Το σενάριο επιβολής προτεκτοράτου στοιχειοθετείται από την περιβόητη δήλωση του διευθυντή του Ινστιτούτου του Μονάχου, τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και τα δημοσιεύματα περί «βαρελιού δίχως πάτο», «διαλυμένου κράτους» και «διεφθαρμένης Πολιτείας» αλλά και την αποκαλυπτική συμπεριφορά της γερμανικής ηγεσίας με τις τηλεφωνικές υποδείξεις της Μέρκελ στου Μαξίμου, την τελεσιγραφική αποστολή του Σουλτς στην Αθήνα και τις συνεχείς απειλητικές υλακές του Σόιμπλε και άλλων εκπροσώπων του τευτονικού ηγεμονισμού.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 3/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου