Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ευρώ Über Alles ?


Αυτό είναι στην πραγματικότητα το ερώτημα για το Ευρώ και την νομισματική πολιτική. Πρέπει να απαντήσουμε σαν λαός: 

Το Ευρώ πάνω από όλα;



Αν σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι καταφατική τότε το πράγμα έχει τελειώσει. Αργά ή γρήγορα οι δανειστές μας θα μας εκβιάσουν ότι αν δεν κάνουμε το ένα και το άλλο, αν δεν προχωρήσουμε τα εκάστοτε μέτρα λιτότητας θα μας πετάξουν από το Ευρώ. Υπάρχει φυσικά το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ο τρόπος να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη. Πέραν όμως του ότι σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τη νομική πρακτική, πέραν δηλαδή του ότι αν θέλουν να μας διώξουν τότε κάποια στιγμή θα το καταφέρουν, υπάρχει το εξής ουσιαστικό θέμα: αν εμείς οι ίδιοι πάμε με τη λογική "τα πάντα για το Ευρώ" τότε αντικειμενικά και εμείς οι ίδιοι ανοίγουμε τις θύρες για να μας περάσουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Αφού δε μας βάλουν να πληρώσουμε τα σπασμένα τους και αφού μας έχουν ξεζουμίσει τελείως θα μας πούνε ότι: δεν είμαστε αντάξιοι της σκληρής ζώνης του ευρώ. Αν υπάρχει Ευρωζώνη μέχρι τότε...

Απέναντι σε αυτή την άποψη εμείς απαντάμε απλά:

Ο λαός πάνω από όλα και όλους! 

Η οπτική μας είναι απλή: το τι θα ιεραρχηθεί, ποιες θα είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές (όπως λένε στην TV) θα εξαρτηθεί από μία μόνο παράμετρο: από τα κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά και εθνικά δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας. Αυτό πρέπει να είναι το κοινό όριο όλου του λαού: και αυτών που είναι εκ θέσεως υπέρ του Ευρώ. 

Πολλοί διαμόρφωσαν τις θέσεις τους σε μια άλλη περίοδο. Σήμερα όμως κανείς δεν δικαιούται να υποστηρίξει μια θέση αν αυτή διακυβεύει τα συμφέροντα επιβίωσης του λαού μας. Άρα η λογική ότι τα κοινωνικά, εθνικά, εργατικά και πολιτικά συμφέροντα του λαού είναι πάνω από το Ευρώ είναι σωστή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτά μπορούν να πάνε μαζί. Και αυτοί όμως που το υποστηρίζουν πρέπει να συμφωνούν ότι δεν θα βάλουν το Ευρώ πάνω από την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. 

Κατά τη γνώμη μας το Ευρωζώνη δρα ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την κρίση και ιδιαίτερα ως παράγοντας έντασης των βαρών και έντασης της κρίσης στην περιφέρεια (Ελλάδα - Ισπανία - Πορτογαλία κλπ)  προς όφελος του Ευρωπαϊκού Κέντρου. Για αυτό μπορείτε να δείτεεδώεδώ και εδώ ή παρακολουθείστε το Video στο τέλος της ανάρτησης. 

Θεωρούμε ότι είναι όρος επιβίωσης για το λαό μας η δυνατότητα χάραξης μιας ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής. Όλα τα εργαλεία της διαγραφής του χρέους, του νομίσματος, του ελέγχου κυκλοφορίας του χρήματος - όλα αυτά τα εργαλεία οφείλουν να είναι στην διάθεση του ελληνικού λαού ο οποίος και πρέπει προσεκτικά να ελέγχει τη χρήση τους. Το θέμα της νομισματικής πολιτικής και ευρύτερα της θέσης της χώρας μας θα πρέπει να το συζητήσουμε εμείς οι ίδιοι αναλυτικότερα, σε ένα καθεστώς όμως ελευθερίας σκέψεις και όχι εκβιασμών.

Σήμερα ο κάθε ένας από εμάς, ακόμα και αν είναι υπέρμαχος του Ευρώ, πρέπει να συνειδητοποιεί ότι ο εκβιασμός που επιχειρείται, τα ψέματα που λέγονται ότι αν δεν ψηφίσουμε ΝΔ θα γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων είναι ύπουλος. Κανείς από εμάς δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό του να σκεφτεί και να πράξει υπό τον εκβιασμό των αγορών, της Μέρκελ και του Σαμαρά. 

Αν οι σύγχρονοι συνεχιστές του ολοκληρωτισμού που φαντάσθηκε ο Χίτλερ, μας ρωτούν "Ευρώ Über Alles" εμείς πρέπει να τους απαντήσουμε και πάλι ΌΧΙ!

Το μόνο που μπαίνει πάνω από όλα είναι ο Λαός μας, η Ελευθερία μας, η Δημοκρατία, η Λαική Κυριαρχία στον τόπο μας, η Αξιοπρέπεια όλων μας!

Δείτε και αυτό το video:



Για τα φυσικά επακόλουθα ερωτήματα, τι θα παράγουμε και πως ή και τι θα τρώμε δείτε και αυτές τις απόψεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου