Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Για …πραξικόπημα στην Ελλάδα συζητούν στο Βερολίνο!

Πηγή: thestival.gr

Για «μαύρα» σενάρια της Γερμανίας για την Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα German Foreign Policy.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι φήμες για πραξικόπημαπου πάντα ακούγονται από το εξωτερικό δεν είναι και τόσο τυχαίες ενώ γίνεται λόγος για πραγματικά εφιαλτικά σενάρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με αποστολή ένοπλης επέμβασης στην Ελλάδα και γίνεται άμεση σύνδεση με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία.

«Η Αξία της Δημοκρατίας , Η Γερμανία συζητά για σενάρια βίας στην Ελλάδα
Μπροστά στην διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη της Γερμανίας εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων , ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός Προτεκτοράτου (Αποικιακό καθεστώς προστασίας ) όπως επίσης την πιθανότητα ενός Στρατιωτικού Πραξικοπήματος και την αποστολή Στρατιωτικών «Ειρηνευτικών» Δυνάμεων σε αυτή την χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Προτεκτοράτο/ Αποικία
Η άρχουσα τάξη της Γερμανίας , εκείνες οι ηγετικές της Ελίτ οι οποίες δεν θέλουν να λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες αλλαγές από τον P. Krugman και πολλούς άλλους ( εκτός Γερμανίας ) ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων, προχωρά ακάθεκτη στην συζήτηση και εξέταση ¨εναλλακτικών σεναρίων βίας¨ για τη λύση του ελληνικού προβλήματος.
Στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού «Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας» του Αμβούργου , Thomas Straubhaar , δημοσίευσε άρθρο σε μια εφημερίδα με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Κηδεμονίας ( Προτεκτοράτου ) και μάλιστα αυτό να γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σύμφωνα με αυτές τις δυνάμεις η Ελλάδα σαν χώρα είναι ένα «αποτυχημένο-ανίκανο κράτος», το οποίο «δεν είναι σε θέση να κάνει από μόνο του μια νέα αρχή. Η Αθήνα χρειάζεται υποστήριξη για την δημιουργία αποτελεσματικών κρατικών δομών». Γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει να μετατραπεί το Ελληνικό «failed state» σε ένα «Ευρωπαϊκό Προτεκτοράτο». «Απέναντι σε αυτό το καθήκον καλείται ν΄ανταποκριθεί η Ε.Ε.», δηλώνει ο κ. Straubhaar .

«Η Ε.Ε. θα έπρεπε να υποστηρίξει την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό των κρατικών της δομών σε όλα τα επίπεδα , κυρίως να την ενισχύσει με υπαλλήλους στην δημόσια διοίκηση , εφοριακούς και διαχειριστές ταμειακών υπηρεσιών. Όμως οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν με περισσή ευαισθησία, ώστε να αποτραπεί η αίσθηση προσβολής της εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και η αντίσταση συντεχνιακών ομάδων .

Και αυτές οι δηλώσεις αφορούν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που είναι υποτίθεται σύμμαχο με την Γερμανία , την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στην υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Το Πραξικόπημα

Ήδη γίνονται συζητήσεις και για την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. «Η Ελλάδα απειλείται από μια ολική κατάρρευση» ( χάος ) , δηλώνει ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ (πρώην υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας ) και βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο του Les Verts ( το Γαλλικό αντίστοιχο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας ), ο Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ.
Ο Κον Μπεντίτ θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη μια εκτεταμένη ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου