Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ε.ΠΑ.Μ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΦίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη,  που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην πρώτη αυτή μεγάλη μάχη που κληθήκαμε να δώσουμε συμμετέχοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα.

Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας και τη προσπάθειά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Τα αναπόφευκτα λάθη, η απειρία, τα πενιχρά μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, ο ελάχιστος χρόνος, λιγότερος από τρείς εβδομάδες, που δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την οργάνωση και τον μηχανισμό στήριξης της μάχης, καθώς και ο σχεδόν από παντού αποκλεισμός της φωνής μας και οι λογικές της χαμένης ψήφου που τελικά επικράτησαν, στάθηκαν τα κύρια εμπόδια στην ευόδωση των προσπαθειών και του αγώνα μας.


Παρ’ όλα αυτά βγαίνουμε από αυτή τη μάχη με ψηλά το κεφάλι, πιο έμπειροι και καλύτερα οργανωμένοι, έχοντας κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη γνωριμία  με την  ελληνική κοινωνία (περίπου 60.000 Έλληνες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους), παρόλο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ευρύτερων μαζών. Μπορούμε έτσι  να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα που έχουμε μπροστά μας στις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται, από καλύτερες θέσεις και οφείλουμε να τον δώσουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί. Εξ’ άλλου, οι εκλογές δεν αποτελούσαν ποτέ για το Ε.Πα.Μ. αυτοσκοπό, αντίθετα ο αγώνας μας συνίσταται στη κινητοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και οι εκλογές δεν αποτελούν παρά μόνο μια στιγμή στον αγώνα αυτό, μια μάχη μόνο, που οφείλαμε να δώσουμε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα έχει διάρκεια.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.Πα.Μ. για να προχωρήσει τη σε βάθος εξέταση του αποτελέσματος, τον εντοπισμό των λαθών και των παραλήψεών μας και τη χάραξη της από εδώ και ‘μπρος στρατηγική μας για το περαιτέρω αγώνα μας.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχοι! Υπέροχος αγώνας, αφυπνιστικός, καταγγελτικός, αυτό το οποίο εξαρχής ο κ.Καζάκης διεκδικούσε για το ΕΠΑΜ, τον μετωπικό αγώνα... Κρίμα που υπήρξαν "παραφωνίες", δεν έχει σημασία...δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές, ο πόλεμος ήταν και είναι αδυσώπητος, η ανάγκη για προσωπική "επιβεβαίωση" δεν είχε καμιά απολύτως θέση στον αγώνα. Δικαίωθηκε η ενότητα... Οι ήρωες, καθημερινοί συνάνθρωποι της σκληρής πραγματικότητας, κατόρθωσαν να διασαλεύσουν από τα θεμέλια το υπάρχον σύστημα και τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο! Οι τελευταίες απεγνωσμένες του προσπάθειες, η ώθηση μέρους του λαού σε ακραίες εκφράσεις φασισμού θα κρατήσουν λίγο και είναι στο χέρι μας να τις νικήσουμε. Η τρομοκρατία των μέσω έκφρασής τους, των ΜΜΕ, κλυδωνίζεται...Κι εδώ είναι στο χέρι μας να φιμώσουμε εμείς τώρα τη φωνή τους... Ένα πράγμα θα μας φέρει όμως πιο κοντά στο επιθυμητό...ΕΝΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή