Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες Έχουν Πλέον Παρελθόν Ως Πολίτες
Η Κρήτη ήτανε κάποτε πράσινο νησί αλλά σήμερα το αριστερό της άκρο δεν είναι πια πράσινο. Έχει πλειοψηφία του Σύριζα και είναι βαμμένο στο χρώμα του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι προφανές ότι ο λόγος δεν είναι το ατομικό συμφέρον του καθενός αλλά η αντίσταση που αναπτύσσεται στον Νομό Χανίων, με κέντρο το Αποπηγάδι, ενάντια στις βιομηχανικές ΑΠΕ που εκπορνεύουν τον τόπο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και όπου αλλού έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του Σύριζα αλλά και του ΚΚΕ.

Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, ψήφισαν με αριστερά κριτήρια, ήτοι με το μυαλό στον αγώνα τους για την προστασία των τόπων τους και όχι στο προσωπικό τους μικροσυμφέρον. Στη Χίο, στην Ικαρία, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη, στην Κερατέα και σε χίλιες δυο ακόμη μικροκοινωνίες που κινδυνεύουν να καταστραφούν τελείως από την πολιτική του μεσίτη Παπακωνσταντίνου, μεγάλο ποσοστό πολιτών ψήφισαν συνειδητότατα την Αριστερά και αυτοί οι πολίτες θα έχουν και τον ρόλο του Θεματοφύλακά της όταν θα γίνει Κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια μόνο οι μεταλλαγμένοι συμφεροντολόγοι idiots που κατασκεύασε το Πασόκ. Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κίνημα αντίστασης αριστερών ιδεών με παντιέρα την σωτηρία του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας από τα νύχια των πολυεθνικών που ως όρνεα πετούν από πάνω της περιμένοντας τους ντόπιους μεσίτες τους να την ξεκάνουν για να βουτήξουν αυτοί στο πτώμα.

Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον παρελθόν με πολλά χρόνια αγώνων κάποιων πρωτοπόρων αγωνιστών και θεματοφυλάκων της υγιούς ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της ευημερίας. Η εποχή που αυτοί οι άνθρωποι χλευάζονταν και δεχόταν επιθέσεις χαρακτηριζόμενοι από τους εκπροσώπους της αμορφωσιάς ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη, μηδενιστές και αρνητές κάθε επένδυσης, πέρασε ανεπιστρεπτί. Λίγα σταγονίδια οσφυοκαμπτών ναινέδων, δίχως αξιοπρέπεια, που θεωρούν τη χώρα προνομιούχο οικόπεδο για επενδύσεις, έχουν απομείνει πια στην πολιτική και κοινωνική ζωή, σε λίγο καιρό όμως θα εξαφανιστούν από την κυβέρνηση.

Αυτό είναι μια μεγάλη ελπίδα λοιπόν. Το ότι μια νέα γενιά Ελλήνων φαίνεται να έχει ωριμάσει και να είναι έτοιμοι (και αριθμητικά) να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μια νέα γενιά πολιτών που έχουν τα χαρακτηριστικά του Πολίτη και όχι του υπηκόου πελάτη των πολιτικάντηδων.

Κι αυτοί οι Πολίτες θα προστατέψουν και τη χώρα και την Αριστερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου