Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ, Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ, ΜΕ "ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ" ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

Μια απέραντη λαοθάλασσα βούλιαξε κυριολεκτικά την Κυριακή (12/2) το Σύνταγμα στην Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας.

Αν αυτή η κοσμοπλημμύρα αφήνονταν να εξελιχθεί ειρηνικά, με τη συνεχή προσέλευση κόσμου, τότε είναι βέβαιο οτι την Κυριακή το βράδυ θα ζούσαμε ένα πρωτοφανή και απίστευτο λαϊκό σεισμό, που μπορούσε να σαρώσει πολλά δεδομένα.

Με ένα τέτοιο απέραντο, ειρηνικό και ενωτικό λαϊκό ποτάμι, άλλες και πολύ καλύτερες θα ήταν οι εξελίξεις μέσα στη Βουλή και κυρίως διαφορετικές οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα από τη Δευτέρα. 

Κάποιοι, όμως, ήξεραν και ήθελαν να προλάβουν αυτές τις ανεπιθύμητες εξελίξεις!

Η βίαιη διάλυση της κοσμοπλημμύρας του Συντάγματος την Κυριακή το βράδυ ήταν προσχεδιασμένη και περίπου είχε προαναγγελθεί!

Για άλλη μια φορά, με ισχυρή κάλυψη από την εξουσία, κινήθηκαν οργανωμένα τα γνωστά – άγνωστα παρακρατικά κέντρα, μαζί με τους, επίσης, γνωστούς – άγνωστους μηχανισμούς εγχώριων και ξένων υπηρεσιών.

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Οι βρώμικοι θύλακες μέσα στα ΜΑΤ και τις δυνάμεις Ασφαλείας, εξαπέλυσαν από το απόγευμα της Κυριακής ένα νέο, πρωτοφανή και ανυπόφορο πόλεμο βίας και χημικών σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών.

Αξιοποίησαν γι αυτόν τον πόλεμο και για άλλη μια φορά, τις "αόρατες" ομάδες προβοκατόρων "κουκουλοφόρων" που έδρασαν οργανωμένα και ασύδοτα.

Και επειδή ούτε η βία, ούτε η τρομοκρατία και τα χημικά δεν πτοούσαν τον κόσμο, ο οποίος προς στιγμήν διελύετο αλλά ξανασυγκεντρωνόταν επίμονα και συνέχιζε μαζικά και απτόητος να δίνει το παρόν, επιστρατεύτηκαν νέα όπλα φόβου και τρομοκράτησης.

Οργανωμένοι πυρήνες παρακρατικών και προβοκατόρων "κουκουλοφόρων", που παρασύρουν εύκολα ανυποψίαστους πολίτες και ιδιαίτερα νέους, άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι σε βάρβαρες λεηλασίες και εμπρησμούς, ακόμα και κτιρίων με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας.

Η βάρβαρη καταστροφή στο Αθηναϊκό κέντρο υπήρξε μεγάλη!

Οι εικόνες της φωτιάς και οι αδιάκοπες τρομολαγνικές παρουσιάσεις του βάρβαρου θεάματος από τα τηλεοπτικά μέσα, ήταν οι μόνες που μπορούσαν να προκαλέσουν "σοκ και δέος" για τη διάλυση του πλήθους!

Η ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Αν η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου απέφυγε προσωρινά να σαρωθεί από το λαϊκό χείμαρρο, η νίκη που πέτυχε υπήρξε "πύρρειος"!

Τόσο ο "δοτός" πρωθυπουργός όσο και ο δικομματικός συνεταιρισμός υπέστησαν στη Βουλή κατά τη σχετική ψηφοφορία, και όχι μόνο, μια μεγάλη ήττα και μόλις απέφυγαν τη συντριβή!

Σε αυτήν την ήττα επέδρασε σημαντικά το μεγάλο λαϊκό ποτάμι του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου,  το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είναι μετά την ψηφοφορία τα μεσάνυκτα της Κυριακής στη Βουλή, βαρύτατα λαβωμένοι! Σχεδόν υπό κατάρρευση και σίγουρα σε αδιέξοδο!

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Το εργατικό λαϊκό ποτάμι μπορεί να ανακόπηκε την Κυριακή το βράδυ αλλά η υποχώρησή του είναι πολύ προσωρινή.

Αυτήν την ώρα ο λαός μπορεί να περάσει και θα περάσει γρήγορα στην αντεπίθεση! Αντεπίθεση όμως που δεν θα είναι τυφλή και χωρίς προοπτική! Για να επιτευχθεί αυτό, είναι όσο ποτέ αναγκαίος ένας νέος ρόλος της Αριστεράς.

Σήμερα είναι θέμα επιβίωσης και ελπίδας για τη χώρα μια σύγκλιση, συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων για μια ισχυρή πολιτική και κοινωνική παρέμβαση.

Κι αυτή η συμπαράταξη δεν μπορεί να περιορισθεί στη γενική αντιμνημονιακή τοποθέτηση.
Φτάνει πια η απλή αντιμνημονιακή ρητορεία, η οποία δεν συνοδεύεται από εναλλακτικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο!.

Η Αριστερά χρειάζεται συμπαράταξη πάνω σε ένα σαφές εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που, κατά την κατάθεση της Iskra, μπορεί να έχει ως αφετηρίες τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, τη σύγκρουση με την ΕΕ, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μια μεγάλη αναδιανομή πλούτου και την ανασυγκρότηση του δημοσίου για ένα μεγάλο προοδευτικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό πρόγραμμα.

Μια συμπαραταγμένη Αριστερά μπορεί να δώσει νέα ορμή και ανάπτυξη στους ενωτικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες, να συμβάλλει στην "περιφρούρησή" τους και να τους προσδώσει μια οργανωμένη, εναλλακτική, προγραμματική κατεύθυνση.

Το νέο Μνημόνιο μπορεί να πέρασε, στη Βουλή.

Μπορεί, όμως, να ακυρωθεί στην πράξη και τη ζωή!

Υπάρχει ελπίδα! Και η ελπίδα είναι όλοι αυτοί που κράτησαν πάντα όρθιο αυτό τον τόπο. Και είναι πολλοί!

1 σχόλιο: