Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μια πολύ σωστή και σημαντική πρόταση του ΚΑΖΑΚΗ


Γράφει ο Παύλος

Χθές, ο Καζάκης, πρωτοδιατύπωσε και σήμερα επανέλαβε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση (στο “ράδιο εννέα”):

Κάλεσε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συντάξουν, από κοινού, μια επιστολή την οπόια θα απευθύνουν προς Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ με το εξής πολύ απλό και αποφασιστικό περιεχόμενο:

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ. ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Ο Καζάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι όλοι αυτοί που θα συνυπογράψουν την επιστολή αυτή δεν είναι σε καμμία περίπτωση αναγκασμένοι να συμφωνήσουν σε τίποτα άλλο πολιτικά. Παρά μόνο σε αυτό: Να μπεί άμεσα ένα στοπ στην πορεία καταστροφής που ακολουθείται.

Η πρόταση Καζάκη, κατά τη γνώμη μου, είναι η σημαντικότερη συγκεκριμένη πολιτική πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό. Να γιατί:

Επεμβαίνει με συγκεκριμένο τρόπο στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, που απαιτεί άμεση και κατεπείγουσα δράση.

Μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα, αν λάβει κανείς υπόψη του τη πρεμούρα που οι Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ επιζητούν τη πολιτική ομοφωνία για να διασφαλίσουν τα κεφάλαια εκμετάλλευσης τους

Δίνει επιτέλους τη πρωτοβουλία στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Κάτι που είναι σημαντικό. Αντί να τρέχουν πίσω από τις αποφάσεις του καθεστώτος, πράγμα απαράδεκτο.

Προωθεί την ενότητα και δείχνει ότι αυτή (η ενότητα) μπορεί να υπάρξει με ευρύ τρόπο σε ζητήματα ζωτικής σημασίας.

Έχω ξαναπεί ότι η πολιτική νοημοσύνη ευρέου φάσματος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου. Αυτό φαίνεται καθαρά αυτή τη κρίσιμη στιγμή, όπου ότι κατεδαφίζεται και χάνεται θα αποκτηθεί με πολύ μεγαλύτερο κόπο στη συνέχεια, ότι νίκες και να πετύχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Εκείνο που απελπισμένα χρειάζεται είναι η δημιουργία μείζονος πολιτικού γεγονότος από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων αγνοεί αυτή την αναγκαιότητα. Αυτό οφείλεται και στις ικανότητες: Αγνοούν στοιχειώδη πάνω στην πολιτική τακτική και στατηγική και κρύβονται πίσω από απλές, εύκολες και γενικόλογες καταγγελίες και εκεί εξανλέίται η πολιτική ικανότητα τους. Ωστόσο υπάρχουν και βαθύτερα αίτια για αυτή τη πολιτική ανεπάρκεια που δεν θέλω να τα συζητήσω τώρα.

Με τον Καζάκη έχω διαφωνίες και σε άλλη περίπτωση τον έχω χαρακτηρίσει λαικιστή. Όμως η συγκεκριμένη πρόταση του είναι εξαιρετικά σωστή και δείχνει πολιτικά ευφυή άνθρωπο. Οι διαφωνίες μου παραμένουν, όμως η ενότητα είναι δυνατή πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση του και τελικά και ακόμη πιο πέρα.

Στην πρόταση του έχω να προσθέσω τα εξής:

Να ξεκαθαρισθεί επίσης ότι όσοι αυτή τη στιγμή συνεργήσουν πραξικοπηματικά σε αποφάσεις και συμφωνίες σε βάρος του ελληνικού λαού θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρειές κατηγορίες
Τις ίδιες βαρειές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν οι τεχνοκράτες, π.χ. του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Πρέπει να επισημανθεί προς όλους αυτούς, και όπως έχω ξαναπεί αυτή η απειλή μπορεί να αποδειχθεί ιδίως στους τεχνοκράτες πολύ αποτελεσματική, ότι στις πιθανές ποινές μπορεί να είναι και η θανατική. Αυτό εφόσον αντιμετωπίσουν κατηγορία “εσχάτης προδοσίας εν καιρώ πολέμου”, η μόνη περίπτωση που προβλέπεται από το Σύνταγμα θανατική ποινή. “Εν καιρώ πολέμου” σημαίνει πόλεμο από τους πιστωτές της Ελλάδας, κάτι που είναι ακριβές.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου