Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΤΟ 54% ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΕ - ΤΟ 35% ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩ!

Πηγή:  http://iskra.gr

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΠΑΡΟΤΙ ''ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΦΑΝΗ'', ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ!

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είναι η μια πιο εντυπωσιακή από την άλλη, καθώς αναδεικνύουν την πρωτοφανή αποστροφή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στους εταίρους της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και διαφόρους παρατρεχάμενους (ΔΗΣΥ).

Ακόμα όμως πιο εντυπωσιακό, είναι ένα άλλο εύρημα που αφορά τις κρίσεις των πολιτών απέναντι στην ΕΕ και το ΕΥΡΩ.

Έτσι στη δημοσκόπηση της Public Issue που μεταδόθηκε στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνώμη για την ΕΕ σε ποσοστό 54% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για το ΕΥΡΩ φτάνουν το 35%!!!

Χωρίς να μπαίνουμε σε ειδικότερες κρίσεις, σχετικά με την αξιοπιστία της εν λόγω έρευνας, σημειώνουμε ότι παρόμοιες τάσεις έχουν παρατηρηθεί σε πολλές δημοσκοπήσεις διαφόρων εταρειών. Επιπλέον, τα εν λόγω ποσοστά παρουσιάζουν μια αυξητική δυναμική σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της Public Issue τον Ιανουάριο (41% αρνητικές κριτικές για ΕΕ και 32% για ΕΥΡΩ).

Αυτές οι τάσεις, αποτελούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό εύρημα καθώς δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποδοκιμάζει ευθέως τις στρατηγικές επιλογές του εγχώριου αστισμού, δηλαδή τη λεγόμενη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ακόμα όμως πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως πάνω από 1 στους 3 ερωτηθέντες, αποδοκιμάζει και το ΕΥΡΩ, παρά την ύπαρξη των παρακάτω παραμέτρων.

Πρώτον, η άποψη της εξόδου από την ευρωζώνη ως άμεσο, μαχητό, μεταβατικό αίτημα, είναι (σχεδόν) πολιτικά ορφανή, καθώς εκφράζεται μόνο από την iskra και ορισμένες άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Δεύτερον, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έχουν προβεί εδώ και 2 χρόνια σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ του κοινού νομίσματος, απέναντι σε έναν εξαιρετικά φοβισμένο λαό! Μάλιστα, η συγκεκριμένη προπαγάνδα, λαμβάνει τρομολαγνικές διαστάσεις, σχετικά με τις δήθεν, καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη!

Αυτές οι τάσεις αποδοκιμασίας της ΕΕ και αποστροφής του ΕΥΡΩ, αναμένεται να αυξηθούν δραματικά όταν οι εταίροι της συγκυβέρνησης, προχωρήσουν στην εφαρμογή του πρώτου κύματος μέτρων του νέου μνημονίου (κούρεμα μισθών ιδιωτικού τομέα, κατεδάφιση εργατικού δικαίου κλπ).

Όσο λοιπόν, περνάει ο καιρός, το ΕΥΡΩ, (το οποίο παρουσιάζεται ως το απόλυτο θέσφατο για χάριν του οποίου ο ελληνικός λαός πρέπει να υποστεί τα πάνδεινα), θα ξεφτίσει πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Το ΕΥΡΩ, θα γίνει ένα μισητό σύμβολο, συνώνυμο της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και μεγάλων προνομίων για το πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο!

Τότε, ο κόσμος που ακούει με θετική προδιάθεση το λόγο της Αριστεράς ή ακόμα συμμετέχει σε κινηματικές δράσεις (απεργίες, χαράτσα κλπ), θα βρίσκεται πιο "μπροστά" από τον επίσημο λόγο των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς!

Για να το θέσουμε πιο απλά και κατηγορηματικά, υπάρχουν σημαντικές προϋποθέσεις ώστε ή θέση της (αριστερής) εξόδου από την ευρωζώνη, να γίνει κοινωνικά πλειοψηφική, χωρίς να έχει υιοθετηθεί επισήμως από τα κόμματα της Αριστεράς!

Οι ηγεσίες της Αριστεράς πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά αυτές τις τάσεις και τις δυναμικές, εντός μιας κοινωνίας που πλέον έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως έχει πολύ περισσότερα να χάσει αν μείνει γονατιστή, που είναι, δηλαδή, διατεθειμένη να "μετρήσει το μπόι" της με την τρόικα και το μεγάλο διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο!

Η Ίσκρα υπογραμμίζει εκ νέου ότι η επιβίωση του λαού και της χώρας, απαιτεί τη διαγραφή του χρέους με όπλο τη στάση πληρωμών. Με τη σειρά της αυτή η στάση πληρωμών θα φέρει ως άμεσο συνεπακόλουθο την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική σύγκρουση με την ΕΕ στην προοπτική της αποδέσμευσης και της ανατροπής της για μια διαφορετική προοδευτική και σοσιαλιστική Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου