Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Στο τέλος η νίκη θα είναι δική μας!

Πηγή: http://aristeri-diexodos.blogspot.com/2012/02/blog-post_8062.html



Η 12η του Φλεβάρη είναι μια νέα ιστορική μέρα για τον τόπο. Τρία παράλληλα σκηνικά ξετυλίχθηκαν σήμερα:
  • Ο Ελληνικός λαός κατά εκατομμύρια διαδήλωσε την αντίθεση του με την πολιτική τρόικας και δοτής κυβέρνησης. 
  • Η πλειοψηφία του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, αποξενωμένη ή μάλλον κατά της κοινωνίας ψήφισαν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την υποθήκευση του μέλλοντος αυτού του λαού. 
  • Οι δυνάμεις καταστολής μαζί με τους αναγκαίους παρακρατικούς φρόντισαν να διαλύσουν με απίστευτη βία και μένος τις διαδηλώσεις του λαού ενώ παράλληλα προκάλεσαν τις "αναγκαίες καταστροφές" (και κάτι παραπάνω) ώστε να πάρει τα πλάνα το MEGA και να βρει πάτημα να καταγγείλει τις κινητοποιήσεις του λαού.

Φυσικά ο λαός επέδειξε μια πρωτόγνωρη δυναμική και επιμονή! Επέμενε να προσπαθεί να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα δείχνοντας την θέληση του να ανατρέψει αυτό το πολιτικό κατεστημένο! Και ας έχει απέναντι του εκτελεστές (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ας βαράνε τα ΜΑΤ τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη. Και ας ειρωνεύετε πρακτικά ο Βενιζέλος τις δύο ιστορικές αυτές μορφές όταν τους καλωσορίζει σε μια διαδικασία που υποθηκεύει τη χώρα. Και ας συλλαμβάνουν, και ας σπέρνουν τους παρακρατικούς για προβοκάτσιες. Σήμερα και η αγανάκτηση μεγαλώνει και ο θυμός και η ωριμότητα. Σήμερα ο κόσμος προτιμά τον δύσκολο αλλά πολιτικά κυρίαρχο για τον ίδιο το λαό δρόμο της Στάσης Πληρωμών και Εξόδου από το Ευρώ παρά την αρρώστια των δανείων, του μνημονίου και του εθνικού εξευτελισμού. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή! Και δεν θα είναι και για μία ώρα αλλά για μια ζωή! Φτάνει να αντέξουμε και να παλέψουμε!

Είναι κατανοητό ότι η σημερινή μέρα μπορεί να προκαλεί και ένα παράλληλο αίσθημα απογοήτευσης. Διότι πάλι το ψηφίσανε. Διότι τόσος κόσμος κατέβηκε και αυτοί κατέστειλαν με στρατιωτική βία. Με βία που όμοια της ούτε η Χούντα δεν χρησιμοποίησε. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι το θηρίο δεν θα πεθάνει ήρεμα. Θα δαγκώνει με όλη του τη λύσα, με όλη την ανδρεναλίνη της επιβίωσης μέχρι να νικηθεί. Με ζεστή καρδιά και καθαρό νου συνεχίζουμε! 

Δεν θα πάει χαμένη αυτή η μέρα και ας ψηφίστηκε αυτή κατάπτυστη σύμβαση. Ο λαός μπορεί! Εκατομμύρια αντιδρούν και οργανώνονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τη μεριά τους αλλά έχει ξεφύγει και από τα χέρια τους! Όπως είπε ο Μ. Γλέζος δεν φαντάζονται τι σημαίνει εξέγερση του λαού! Αν δεν σταματήσουμε. Αν δεν υποχωρήσουμε. Στο τέλος θα βγούμε αναμφίβολα νικητές! Μπορεί σήμερα να έρθει μια νέα πολιτική πραγματικότητα και η λαική εξουσία - με την μορφή που θα πάρει - μπορεί να ξηλώσει ένα προς ένα τα αντισυνταγματικά, παράνομα και πάνω από όλα κοινωνικά άδικα νομοθετήματα της κυβέρνησης των προδοτών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου