Τρίτη 1 Απριλίου 2014

EKTAKTO: Αναπέμπει το πολυνομοσχέδιο ο Παπούλιας - Πολιτικές εξελίξεις
Μετά την έντονη χθεσινή φημολογία για τριπλές εκλογές τον Μάιο η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναπέμψει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή αναμένεται να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Οι πληροφορίες μας που φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι το πρωί της Τρίτης ο κύριος Παπούλιας θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφασή του, ωστόσο η αναπομπή δεν αναμένεται να γίνει πριν το απόγευμα αφού το σύνταγμα προβλέπει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας τους λόγους της αναπομπής».

Έτσι σύμφωνα με το σύνταγμα το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί εκ νέου στην Ολομέλεια και βάσει του άρθρου 76, παράγραφος 2 «θα πρέπει να επιψηφιστεί με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Παρόλο που επίσημα δεν υπάρχει αντίδραση από την κυβέρνηση, εν αναμονή και των κινήσεων του Προέδρου, πρώην υπουργός μάς επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση μετά και την εκ νέου ψήφιση του νομοσχεδίου ο κύριος Παπούλιας θα υποχρεωθεί να το υπογράψει.

Οι συνεργάτες του κυρίου Παπούλια έσπευσαν να διαψεύσουν τα όσα διαρρέει το περιβάλλον της κυβέρνησης που βλέπει τον Γιώργο Παπανδρέου πίσω από την αναπομπή του πολυνομοσχεδίου. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από κλιμακούμενη δυσαρέσκεια του κυρίου Παπούλια που πιστεύει ότι οι πιεστικές παρεμβάσεις του στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως διαπραγματευτικά χαρτιά, αλλά αντίθετα, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, αποδίδονται από τον υπουργό οικονομικών και τον Πρωθυπουργό στο γήρας του.

Θυμίζουμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ιδιαίτερα δηκτικός κατά την τελετή έναρξης της Ελληνικής προεδρίας αλλά και κατά την επίσκεψη του Γερμανού ομόλογού του.

H πρωταπριλιάτικη πλάκα του TTP!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου