Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αύγουστος


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε πια στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη -άργησαν- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε χθες ένα από τα αφεντικά του Πρετεντέρη, τον Γιώργο Μπόμπολα. Το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει συναντήσεις με διακεκριμένους ολιγάρχες. Με τους «νταβατζήδες της διαπλοκής», όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο Κώστας Καραμανλής πριν τους προσκυνήσει.

Τον περασμένο Αύγουστο, δυο καλοί συνάδελφοι και εγώ πήγαμε στη Bουλή για να πάρουμε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα για το Unfollow.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε -μεταξύ άλλων- πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει κυβέρνηση, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι στο εξωτερικό θα είχε δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης, με σκληρή διαπραγμάτευση αλλά με όφελος για την Ελλάδα.

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Ο κίνδυνος και ο φόβος που είχαμε ήταν από την πέμπτη φάλαγγα. Από τους εδώ. Ο κίνδυνος μιας τεχνητής κλιμακούμενης έντασης στο εσωτερικό».

Unfollow: Αυτοί που λέτε έχουν ονόματα. Είναι, λόγου χάρη, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος… Θα τους βρείτε μπροστά σας. Εκεί είναι αυτοί, δεν έχουν φύγει…

Αλέξης Τσίπρας: Εντάξει. Αλλά αποδυναμώνονται όσο περνάει ο χρόνος. Αποδυναμώνονται απέναντι στην κοινή γνώμη.

Unfollow: Εσείς έχετε συναντηθεί μαζί τους;

Αλέξης Τσίπρας: Όχι, γιατί να συναντηθώ;

(Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την απάντηση γιατί την ερώτηση την έκανα εγώ. Ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι με παρακολουθεί -το μπλογκ μου δηλαδή-, οπότε, επειδή κι εγώ τον παρακολουθώ, θα ήθελα να του πω πως οι νταβατζήδες της διαπλοκής πάντα αδύναμοι ήταν. Παντοδύναμους τους έκαναν οι κυβερνήσεις. Και οι πρωθυπουργοί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου