Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αυτό το Σάββατο αποκλειστικά Στο ΧΩΝΙ: To γερμανικό δημόσιο παίρνει τα χρήματα που προορίζονταν για τους Έλληνες επιχειρηματίες‏ (phs)



Πηγή: " ΤΟ ΧΩΝΙ "


Οι ξένοι δήμοι, το αλλοδαπό Δημόσιο ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ. Οι ελληνικοί δήμοι και οι ελληνικές δημοτικές εταιρείες… ΟΧΙ.

Το ΧΩΝΙ, την περασμένη βδομάδα, παρουσίασε -σε αποκλειστικό του δημοσίευμα- την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που υπογράφει ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης και έχει τίτλο: «παροχή οδηγιών για τη συμμετοχή του αλλοδαπού Δημοσίου σε επενδυτικά σχέδια».

Στην εγκύκλιο –που σας παρουσιάζουμε στο τέλος του κειμένου- αναφέρεται με σαφήνεια ότι το αλλοδαπό Δημόσιο ή φορείς αλλοδαπού Δημοσίου -ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το ελληνικό Δημόσιο και τους φορείς του ελληνικού Δημοσίου- θα αντιμετωπίζονται πλέον ως ιδιώτες ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ.

Μέχρι τώρα, αποκλειόταν η συμμετοχή του Δημοσίου στον αναπτυξιακό νόμο. Με την εγκύκλιο Μηταράκη όμως… αποσαφηνίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει ΜΟΝΟ για τους φορείς του ελληνικού Δημοσίου! Οι ξένοι μπορούν πλέον να χρηματοδοτούνται κανονικά!

Το ίδιο ισχύει και για τους δήμους. Το ίδιο ισχύει και για τις δημοτικές εταιρείες. Αν προέρχονται από το εξωτερικό ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ.  Οι ελληνικοί δήμοι και οι ελληνικές δημοτικές εταιρείες… ΟΧΙ.

Ζητήσαμε την απάντηση του Υφυπουργού Νότη Μηταράκη πριν από το δημοσίευμα. Τελικά, μας απάντησε εγγράφως μετά… Πέρα από κάποια προβλήματα που προέκυψαν στην επικοινωνία μας με το γραφείο του Υφυπουργού (τα οποία θα λύσουμε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής), από την απάντηση του Νότη Μηταράκη κρατάμε το εξής εντυπωσιακό σημείο:

«Με την εγκύκλιο, η οποία έχει ως αποδέκτες την Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και την Διεύθυνση Έγκρισης και Ελέγχου Ιδιωτικών Επενδύσεων, διευκρινίζεται ότι οι αλλοδαποί φορείς, που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην χώρα μας, δεν έχουν ειδικά προνόμια και αντιμετωπίζονται ως ιδιώτες».

Δηλαδή… το ότι βάλαμε τους αλλοδαπούς φορείς στον αναπτυξιακό νόμο να παίρνουν τα λεφτά που προορίζονταν για τις ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι καλό για αυτούς. Κάτι σαν να τους μειώσαμε κιόλας… Από το να έχουν «ειδικά προνόμια» σαν τους ελληνικούς φορείς που δεν παίρνουν μία…  ο κ. Μηταράκης θεώρησε καλύτερο να «αντιμετωπίζονται ως ιδιώτες» για να μπορούν να παίρνουν τα λεφτά που προορίζονταν για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η ουσία. Δεν θα τα πάρει ο Έλληνας επιχειρηματίας για να τα πάρει το γερμανικό Δημόσιο. Και μας λένε ότι είναι λογικό και καλό… Είναι –προφανώς- θέμα αντίληψης και προτεραιοτήτων.

Επειδή Στο ΧΩΝΙ πιστεύουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να ενημερωθεί ο Έλληνας και ειδικά ο Έλληνας επιχειρηματίας,

Επειδή Στο ΧΩΝΙ πιστεύουμε ότι η βασική μας προτεραιότητα είναι να ρίξουμε χρήμα την ελληνική αγορά,

Και κυρίως επειδή Στο ΧΩΝΙ πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και να βοηθήσουμε τον Έλληνα επιχειρηματία να ορθοποδήσει…

Ζητούμε τη βοήθειά σας.

Διαδώστε αυτό το άρθρο σ’ όσους πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρονται να το διαβάσουν και…

Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή:

•    Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντηση του Υφυπουργού Νότη Μηταράκη στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας και φυσικά ανταπαντάμε με την αλήθεια.

•    Τι πραγματικά ισχύει με το ΕΣΠΑ;

•    Πότε ξεκίνησε η μεθόδευση; Ποιους αφορά; Τι κερκόπορτα ανοίγει; (αυτό έχει τρομερό ενδιαφέρον)

•    Τι μας απάντησαν από το γραφείο του Υπουργού πριν το δημοσίευμα και τι μας απαντά ο ίδιος ο Υπουργός μετά… (αυτό και αν έχει ενδιαφέρον).

Αυτή την εβδομάδα, Το ΧΩΝΙ κυκλοφορεί από το Σάββατο (5/1),
όπως όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες, λόγω του εορτασμού των Φώτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου