Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βενεζουέλα: Όταν ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός σου, περνάς στην επίθεση!

Δύο στοιχεία που θέλουμε να επισημάνουμε. Πρώτον, ότι τη μάχη στη Βενεζουέλα δεν τη δίνει ο Τσάβες αλλά ο Βενεζουελάνικος Λαός που έχει πληρώσει με αίμα την επιλογή του να συγκρουστεί με την ξένη και ντόπια ελίτ. Στο πρόσωπο του Τσάβες και του PSUV (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας) βρήκε έκφραση αυτή η κοινωνική δυναμική. Επομένως και στη χώρα μας μια ανάλογη κοινωνική δυναμική μπορεί να αλλάξει ριζοσπαστικά το πολιτικό και οικονομικό τοπίο.

Δεύτερον, θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή της Βενεζουελάνικης κυβέρνησης έχει και μια συμβολική αξία...Πέρα από την πραγματική αξία! Δηλαδή, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στις παραγκουπόλεις του Καράκας θα απολαύσει και αυτός για πρώτη φορά στη ζωή του το πανέμορφο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής! Από την άλλη θα αντιληφθεί και θα του γίνει βίωμα ότι η φύση, ό,τι παράγεται από αυτή και ό,τι μπορεί να μας προσφέρει, ανήκει στο Λαό και καμιά ιδιοποίηση δεν χωράει σε αυτό το θέμα! 

Πηγή: tanea.gr

Κρατικοποιήσεις στο θέρετρο Λος Ρόκες

Διακοπές «πέντε αστέρων» για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας σχεδιάζει ο Τσάβες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011


Σε κατάσχεση ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών στο θέρετρο Λος Ρόκες στην Καραϊβική ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, με σκοπό τη διάθεση τους στους φτωχούς της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να μετατρέψει το ειδυλλιακό αρχιπέλαγος με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους σε προορισμό «πέντε αστέρων», όχι για τους πλούσιους κατοίκους και τουρίστες, αλλά για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.



Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι η μεταφορά των παραθεριστών από και προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνεται με τα πολυτελή γιοτ και ταχύπλοα που κατασχέθηκαν από τραπεζίτες.


«Υπάρχουν σπίτια που χτίστηκαν εκεί παράνομα. Θα τα κατασχέσουμε» είπε ο Ούγκο Τσάβες, προσθέτοντας ότι το αρχιπέλαγος στην πραγματικότητα είχε ιδιωτικοποιηθεί από τα μέλη της «ανώτερης μπουρζουαζίας».


Το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες, περίπου 150 χιλιόμετρα από τη βόρεια ακτή της Βενεζουέλας, ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή το 1972, ωστόσο οι τοπικές Αρχές επέτρεψαν την ιδιωτική ιδιοκτησία στα νησιά, με αποτέλεσμα να καταστούν από τους πλέον πολυτελείς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής.


Η πρωτοβουλία εθνικοποίησης του αρχιπελάγους, αναμένεται σύμφωνα με αναλυτές, να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου.


Αν και ιδιαίτερα δημοφιλής στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, το συνολικό ποσοστό δημοτικότητάς του Τσάβες κυμαίνεται γύρω στο 40%, περίπου 30% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου