Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κληρονομικό και κομματικό δικαίωμα...

Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή των πόθων τους για μια σοσιαλιστική κοινωνία, για μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Ελλάδα. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που άκουσαν το 1975 τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να λέει:


"Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη."
(A. Παπανδρέου Ομιλία σε αντιπροσώπους Κλαδικών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ 10 Ιούλη 1975)

Οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν σήμερα τον Γιωργάκη Παπανδρέου, γιο του Αντρέα, ως αρχηγό και πάλι του ΠΑΣΟΚ, εν έτει 2011: να καλεί σε κυβέρνηση συνεργασίας τον Α.Σαμαρά με πρωθυπουργό τεχνοκράτη, να παραδίδει το ξεπούλημα του Ελληνικού πλούτου σε μια επιτροπή τεχνοκρατών, να βάζει "επιτηρητές"-τεχνοκράτες στα Ελληνικά υπουργεία.

Η δυνατότητα μιας πολιτικής δύναμης να εκφράζει τους πόθους και τις αγωνίες ενός ολόκληρου Λαού δεν κληρονομείται! Κερδίζεται με το αίμα της βάσης της και των ηγετών της!

Υ.Γ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πολιτικές δυνάμεις που θεωρητικά ανήκουν στην Αριστερά και ιδιαίτερα για το ΚΚΕ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου