Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ό,τι έχτισαν με κόπο γενιές και γενιές εργαζομένων, τα ξεπουλούν όλα εν μία νυκτί!

Πηγή: http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4088:2011-07-18-13-36-15&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182


ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 'ΦΙΛΕΤΩΝ' ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!




ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Χρηματοοικονομικούς συμβούλους για το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται"φιλέτα", ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (18.7) το Υπουργείο Οικονομικών.

Ενδεικτικό των προθέσεων της Κυβέρνησης, να προχωρήσει στο όσο - όσο ξεπούλημα των "φιλέτων" μεσυνοπτικές διαδικασίες, είναι το γεγονός πως οι υποψήφιοι σύμβουλοι, καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους εντός μιας εβδομάδας (μέχρι 25 Ιουλίου). Η πρόσκληση αφορά, τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία:
- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Α.Ε. & ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΖΙΝΟ
 
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
- ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
- ΜΙΚΡΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ
- ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Η παραπάνω εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων εντάσσεται στο μνημονιακό πρόγραμμα για το ξεπούλημα κάθε τι του δημοσίου σε αυτή τη χώρα, με σκοπό τη δήθεν μείωση του δημοσίου χρέους κατά € 50 δις, έως και το 2015. Και λέμε δήθεν μείωση καθώς το ποσό των €50 δις, είναι ένα "εφέ" το οποίο με τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αντιθέτως, αποτελεί ένανάπιαστο στόχο, που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, για την εκποίηση μέχρι και του τελευταίου οικοπέδου, που μπορεί να έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο.
Ακόμα, όταν οι, έτσι και αλλιώς απαράδεκτες, αποκρατικοποιήσεις, γίνονται εν μέσω ύφεσης (που ρίχνει τις αποτιμήσεις), με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, πολύ δε περισσότερο εν μέσω συζητήσεων για"επιλεκτική χρεοκοπία" της χώρας, είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, θα πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί, επισείοντας όχι μόνο πολιτικές αλλά ακόμα και ποινικές ευθύνες. Και οι ευθύνες αυτές θα αφορούν μέλη τόσο της σημερινής όσο και της επόμενης "μνημονιακής κυβέρνησης" αλλά και τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στη στελέχωση του οποίου συμφώνησαν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ.
Την ίδια στιγμή, εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτές, θα αποκτήσουν το δημόσιο πλούτο της χώρας, επιβάλλοντας ανενόχλητοι, ολιγοπωλιακές ή ακόμα και μονοπωλιακές πρακτικές αντλώνταςυπερκέρδη και ξεζουμίζοντας στην κυριολεξία τόσο τους εργαζόμενους στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις όσο και τους χρήστες των υπηρεσιών τους δηλαδή όλο το λαό!
Την ύστατη αυτή ώρα, το μόνο που μπορεί να μπλοκάρει τον αρμαγεδώνα των μαζικών αποκρατικοποιήσεων είναι ένα πανεργατικό μέτωπο καταρχήν των εργαζομένων στις υπο ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις. Πλήν όμως, οι αποκρατικοποιήσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενουςτόσο ως καταναλωτές όσο και από την άποψη πως το ξεχαρβάλωμα των εργασιακων σχέσεων αλλά και οι μισθολογικές περικοπές στις δημόσιες επιχειρήσεις, σπρώχνουν προς την ίδια κατεύθυνση και την αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου