Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Έλληνες Μετανάστες: "με εισιτήριο την Ελπίδα και χρέος την Ανατροπή! 25 Γενάρη θα είμαστε όλοι εκεί!"

Σημείωση του Διαχειριστή του "Ελευθερη Ελλάδα": Παρόλο που δεν στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση (κομβικά διότι επιμένουμε ότι ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε "δεξιούς" - "αριστερούς" είναι μια ανεπεξέργαστη (μη) λύση και προσφέρει κακές υπηρεσίες στην Πατρίδα), η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ενδεικτική του κλίματος αγανάκτησης που διακατέχει και την ξενιτεμένη νεολαία μας και ενδεικτική της ανάγκης για Αλλαγή. 


Νέα πρωτοβουλία Ελλήνων μεταναστών με τίτλο

"25 Γενάρη είμαστε όλοι εκεί! 
Με εισιτήριο την Ελπίδα και χρέος την Ανατροπή… 
…πρώτη φορά Αριστερά!

Λαμβάνει χώρα και καλεί άπαντες να πάρουν το εισιτήριο της ελπίδας και να κάνουν το χρέος τους ψηφίζοντας Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Από άκρη - σε - άκρη, οι νέοι της χώρας μας οργανώνονται και έρχονται να γίνουν ένα από τα κύματα της αναγκαίας ανατροπής! Σήμερα, πιο κοντά για να κάνει ξαστεριά!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα τους: http://eisitirio-tin-elpida.com/

Υπογράψτε αν είστε Έλληνας μετανάστης εδώ: http://goo.gl/gc8WfC

Διαβάστε την ανακοίνωση τους παρακάτω:

25 Γενάρη είμαστε όλοι εκεί!
Με εισιτήριο την Ελπίδα και χρέος την Ανατροπή…
…πρώτη φορά Αριστερά!
Υπόγραψε εδώ!
Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γνωρίζουμε όλοι καλά ότι κρίνεται το μέλλον του λαού μας, της πατρίδας μας. Στην ιστορική αυτή αναμέτρηση κρίνεται αν ο τόπος μας θα συνεχίζει να βουλιάζει ή αν ο λαός μας θα υψώσει περίφηνα το ανάστημα του, αν η νέα γενιά θα αποκτήσει μέλλον άξιο να ονειρευτεί, αν οι εργαζόμενοι θα έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια μακριά από την ανεργία και το ραγιαδισμό του σήμερα. Σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς.
Ούτε και εμείς – όσο και αν εργαζόμαστε ή σπουδάζουμε μακριά από την πατρίδα μας. Μπορεί τα μνημόνια να μας οδήγησαν να ξενιτευτούμε για επιβίωση, για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η καρδιά μας χτυπά για τις αγωνίες του τόπου μας, για τους ανθρώπους που αφήσαμε πίσω, για το λαό μας. Δεν ξεχνούμε ποιος μας έφερε εδώ, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι – θα συνδράμουμε να μπει τέλος στην καταστροφή. Σήμερα, στην κορυφαία αυτή αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, της προκοπής με την οπισθοδρόμηση θα είμαστε όλοι εκεί. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας…
Ερχόμαστε από τις χώρες που εργαζόμαστε και σπουδάζουμε για να στηρίξουμε την προοπτική μιας Αριστερής Κυβέρνησης στον τόπο μας, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, για μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την κρίση και τα μνημόνια. Που θα ενώσει το λαό γύρω από ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, προκοπής, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας. Πρώτη φορά Αριστερά!
Για να στηρίξουμε την ανάγκη να ακυρωθούν εδώ και τώρα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν επιφέρει τον κοινωνικό αρμαγεδώνα που βιώνει σήμερα ο τόπος. Οι πολιτικές της λιτότητας, της διαρκούς ύφεσης και φτώχειας πρέπει να σταματήσουν στις 25 του Γενάρη. Να μπει τέλος στο όργιο της διαφθοράς και του ξεπουλήματος. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να μπει σε αναπτυξιακή πορεία και το κράτος οφείλει να είναι ενορχηστρωτής της προσπάθειας αυτής και όχι τροχοπέδη της. Δεν ονομάζεται ανάπτυξη το ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΠΑΠ), το σχεδόν χάρισμα της δημόσιας περιουσίας (Ελληνικό), το κουκούλωμα της διαφθοράς και της περίφημης λίστας Λαγκάρντ αλλά διαπλοκή!
Για να στηρίξουμε το λαό μας και όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη. Να βοηθήσουμε να σωθεί η κοινωνία που ματώνει. Με τη μορφή της οικονομικής στήριξης αλλά και της ανοικοδόμησης του κοινωνικού κράτους, της επανακατοχύρωσης της εργατικής νομοθεσίας και των κοινωνικών κατακτήσεων, την επαναφορά του βασικού μισθού και των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα. Για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο.
Για να απεξαρτηθούμε από το βραχνά ενός υπέρογκου, κοινωνικά άδικου και σε κάθε περίπτωση μη-βιώσιμου χρέους. Για να προκόψει ο λαός μας δεν μπορεί να έχει υποθηκεύσει το μέλλον το δικό του και όλων των επόμενων γενεών!
Για να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας, να πάψει ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου που κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να μην γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα στο βωμό της εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων. Για μια δικαιοσύνη δίκαιη, ανεξάρτητη και όχι μονομερώς στο πλευρό των ισχυρών. Για να επανακατοχυρώσουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Να μην υπαγορεύει η Τρόικα και οι δανειστές τις αποφάσεις της Βουλής. Για να γίνει ο λαός κύριος και αφέντης στον τόπο του.
Να στηρίξουμε το δρόμο που επιδιώκει να οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Δεν αποδεχόμαστε το μύθο της Ψαροκώστανας – τη δικαιολογία της ανικανότητας τους και της κατ’ επιλογήν εξάρτησης. Δεν αποδεχόμαστε την κοινωνική αδικία, την διαφθορά και τον πλουτισμό μιας χούφτας κεφαλαιούχων εις βάρος των πολλών. Δεν μας ταιριάζει η ανεργία και η μετανάστευση. Ο τόπος μας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές έχει αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει τις ικανότητες, τη γνώση και το μεράκι για να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, για την ίδια την κοινωνία.
25 Γενάρη βάζουμε τέλος στην καταστροφή – ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα. Για όλους εμάς είναι ο ίδιος δρόμος που οδηγεί στην επιστροφή. Για να βάλουμε όλοι πλάτη να χτιστεί ξανά η πατρίδα μας. Να μην χαθεί μια γενιά. Δεν μας τρομάζουν όσο και αν κινδυνολογούν, όσα αθέμιτα μέσα και αν χρησιμοποιούν με σειρήνες φόβου, τρομοκρατίας και συκοφαντίας τα ΜΜΕ των συμφερόντων και της διαπλοκής για να εκβιάσουν την ψήφο μας. Όπως λένε τα τραγούδια μας “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή” αλλά σήμερα, πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά για να “κάνει ξαστεριά”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου