Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια Κινητοποίηση "Ο Τσάβες πέρασε απο εδώ"


Με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας που ηγείται ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο με τίτλο: «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ», ως φόρο τιμής στον Ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και την χειραφέτηση των λαών.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία καλεί τα κοινωνικά κινήματα, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές, ακτιβιστές και όλο το ελληνικό κοινό να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία θα λάβει χώρα από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2014, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της κληρονομιάς που άφησε ο Γίγαντας της Λατινικής Αμερικής καθώς και την έγκυρη ενημέρωση του ελληνικού κοινού για την συνεισφορά του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ανθρώπινου κόσμου.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόμιας Κινητοποίησης ξεκινάνε με την Προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγημάτων, Ποιημάτων, Τραγουδιών και Κόμικς, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός για ένα μήνα, από τις 4 Φεβρουάριου έως και τις 5 Μαρτίου 2014. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους και το θέμα του είναι σχετικό με την εμβληματική φιγούρα του χαρισματικού πρώην Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Επίσης, η Βενεζουελάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, θα συστήσει στο ελληνικό κοινό την παραδοσιακή βενεζουελάνικη μουσική και θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν παραδοσιακές βενεζουελάνικες γεύσεις και τοπικά πιάτα.

Επιπλέον, μέσω της Φωτογραφικής Έκθεσης «Η πορεία του Ούγκο Τσάβες» οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το πέρασμα του Κομαντάντε από κάθε χώρα και περιοχή του κόσμου, καθώς και την συμβολή της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην ανάπτυξη ενός νέου διεθνούς γεωπολιτικού τοπίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Κινητοποιήσης, θα διεξαχθεί Tουρνουά Ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Βενεζουέλα και στον αθλητικό τομέα. κατα την διάρκεια της Προεδρίας του Τσάβες.

Επιπρόσθετα, ως αναγνώριση του αγώνα που έδωσε ο Κομαντάντε Τσάβες για την προστασία του περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Φυτεύοντας ένα δέντρο για τον Τσάβες».

Επιπλέον, θα διοργανωθεί Συζήτηση με τίτλο: «Η Επανάσταση και η κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες», προκειμένου να προβληθεί η πολιτική κληρονομιά που άφησε ο σπουδαίος Βενεζολάνος Ηγέτης.

Ομοίως, η Πρεσβεία της Βενεζουέλας θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Φρανσίσκο ντε Μιράντα, στην Πλατεία Μιράντα στην Πάτρα, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στον Προδρόμο της Ανεξαρτησίας της Βενεζούελας, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολίτης της Aμερικανικής ηπείρου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, ενώ ήταν ακόμα υπό Oθωμανική κυριαρχία το 1786.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων με αφορμή τον έναν χρόνο που συμπληρώνεται απο τον θάνατο του Προέδρου της Μπολιβαριανής Επανάστασης, θα κορυφωθεί με την διοργάνωση Ημερίδας: «Επέτειος του Ούγκο Τσάβες», που θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία του έργου και ειδικότερα στην τεράστια κοινωνική πρόοδο που συντελέστηκε στην Βενεζουέλα τα δεκατέσσερα χρόνια που έμεινε στην εξουσία ο Ούγκο Τσάβες.

Οι δράσεις της Παγκόσμιας Κινητοποιήσης «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ» στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με την πολύτιμη υποστήριξη των Δήμων Κορυδαλλού, Νέας Ιωνίας, Καισαριανής και Σαρωνικού.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία με ιδιαίτερη τιμή, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις της, με στόχο την διάδοση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιτευγμάτων της Μπολιβαριανής Επανάστασης που ξεκίνησε ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και συνεχίζει σήμερα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν .

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου