Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Tο γεύμα του Ράιχενμπαχ στη Θεσσαλονίκη…


Πλήρωσαν 240 ευρώ και άφησαν πουρμπουάρ κάτι ψιλά για να γευτούν εδέσματα από την ελληνική κουζίνα και να πιουν μακεδονίτικα κρασιά. Το εστιατόριο που τους φιλοξένησε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης θύμιζε... αστυνομικό τμήμα, αφού παντού υπήρχαν άνδρες της Ασφάλειας. Ο Γερμανός επικεφαλής της «Task Force» Χορστ Ράιχενμπαχ και η τετραμελής παρέα του σε λιγότερο από μία ώρα ξόδεψαν τα χρήματα που για να βάλει στην τσέπη του ένας Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να δουλέψει σκληρά 15 ημέρες.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» ο Χορστ Ράιχενμπαχ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και εμπιστεύτηκε τον Γερμανό πρόξενο στην πόλη Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάγερ για να γευτεί την ελληνική κουζίνα.

Άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πήγαν στο εστιατόριο μία ημέρα πριν από το γεύμα και έλεγξαν όλους τους χώρους και όταν έφτασε η ώρα του γεύματος τέσσερις αστυνομικοί παρίσταναν τους πελάτες και κάθισαν σε τραπέζι, ακριβώς δίπλα από τους Γερμανούς. Άλλοι τόσοι αστυνομικοί κάθισαν στον επάνω όροφο, ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύχθηκαν ακόμη 10 άνδρες.

Για πρώτο πιάτο προτίμησαν ψαρόσουπα, ενώ στη συνέχεια χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα και ριζότο με θαλασσινά. Δοκίμασαν επίσης αμπελόφυλλα με κιμά, ενώ στη μέση του τραπεζιού έβαλαν παϊδάκια και σουτζουκάκια. Στο τέλος του γεύματος προτίμησαν αρμενοβίλ και προφιτερόλ με χυμένη καυτή σοκολάτα. Από την κάβα επέλεξαν το «Μαγικό Βουνό» και το «Δυο Ελιές - κτήμα κυρ Γιάννη».

Προτού αποχωρήσει ο κ. Ράιχενμπαχ ευχαρίστησε το προσωπικό του εστιατορίου και υποσχέθηκε ότι θα τους προτιμήσει και στο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου