Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ" ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

ΣΑΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών κύκλων και κύκλων περί τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα συνεννόησης, συμφωνίας και προώθησης σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Λ. Παπαδήμου με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.Η πραγματικότητα, σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές, είναι ότι αυτές οι πανικόβλητες συναντήσεις του Λ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις μικροκομματικές αντιθέσεις εντός της συγκυβέρνησης, αλλά και κατέδειξαν τα όρια και αδιέξοδα της, που την είχαν φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης.Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από τις "λιτές", αινιγματικές και ανούσιες δηλώσεις που ακολούθησαν τις συναντήσεις, που, ακόμα και για το χρόνο των εκλογών, ερμηνεύονται κατά το δοκούν!Οι λόγοι της άγριας διαλυτικής φαγωμάρας μέσα στη συγκυβέρνηση δεν είναι οι ουσιαστικές (ανύπαρκτες) πολιτικές διαφορές, αλλά, πρώτα απ' όλα και κυρίως, οι σκοπιμότητες και τακτικές των τριών κομμάτων ενόψει εκλογών!Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η "Iskra" παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΝΔ: ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης σημειώνει ότι στη συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.Σύντομη και χωρίς σαφή αναφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η λεωφόρος Συγγρού, μετά τη συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ.Στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, σημειώνει ότι έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, όπως επισημαίνει «είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».Αυτά, όπως διευκρινίζει, είναι «η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».Κυβερνητικές πηγές δήλωναν νωρίτερα ότι στη συνάντηση, η οποία, όπως είπαν, έγινε σε «πολύ καλό» κλίμα, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΕΛΑΣΤΙΚΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνέπεια στη στήριξη της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι «ελαστική».«Εκείνοι που δεν είχαν προκρίνει ή δεν ήθελαν τον Λ. Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνηση σαν εξώστη εν όψει των εκλογών», διαμήνυσε.Σημείωσε ακόμη ότι ενώ η κυβέρνηση έχει μπροστά της ανελαστικές ημερομηνίες, η «μόνη ελαστική ημερομηνία, πάντα με σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων, είναι αυτή των εκλογών».Ανέφερε τέλος ότι οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εορτές, ενώ ερωτηθείς σχετικά δήλωσε με νόημα ότι «ο Φεβρουάριος είναι καλός για τους μασκαράδες, όχι για τις εκλογές».Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, για την οποία δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

ΠΑΣΟΚ: «ΌΧΙ» ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο μεταξύ, κάλεσμα σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους και να συμβάλουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash .«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σωθεί κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Αρα λοιπόν ο κίνδυνος να γυρίσουμε στη δραχμή, ο κίνδυνος να πάμε σε μια χρεοκοπία, είναι ένας κίνδυνος άμεσος και υπαρκτός», υπογράμμισε ο κ. Μπεγλίτης. Αυτό όπως είπε, πρέπει να το αντιληφθούν οι πολιτικές δυνάμεις και να αφήσουν «τα μικροκομματικά παιχνίδια.Χαρακτήρισε παράλληλα καταστροφικό για τη χώρα και «λανθασμένο μήνυμα» προς την Ευρώπη το να ανοίγει συζήτηση για εκλογές. «Αυτή τη στιγμή επειδή ο κ. Σαμαράς έχει τις δικές του ανάγκες και σκοπιμότητες, επειδή το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν τις δικές τους ανάγκες και σκοπιμότητες, δεν μπορεί να ανοίγει μια πρόωρη συζήτηση για εκλογές», παρατήρησε.

Αναδημοσίευση από ISKRA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου