Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μουσικό «όχι» στη διάλυση της δημόσιας ψυχικής Υγείας - Διαμαρτυρία


Ηχηρό «όχι» στη διάλυση της δημόσιας ψυχικής Υγείας λένε από σήμερα και για ολόκληρη την εβδομάδα με σειρά δράσεων, οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο αυτού. Σήμερα διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ενάντια στο λουκέτο.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) δηλώνουν την κάθετη αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή μας στην κατάργηση των ψυχιατρείων.

«Η πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, που εκφράζουν την ανησυχία τους ότι όλοι αυτοί οι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες.

Όπως τονίζουν, διεκδικούν:
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.-ΙΔΙΩΤΗΣ) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α.  Καμιά μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
«Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σύγχρονες, ποιοτικές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΆΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Καλούμε τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 18:00 στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, στο Δαφνί.

Συμμετέχουν οι Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Θάνος Ανεστόπουλος, Βασίλης Δήμας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Κώστας Παρίσης, Γιώργος Σαρρής, Θεοδοσία Στίγκα, Λάκης Χαλκιάς, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, τα συγκροτήματα Ρεμπετοκαφενές, Υπεραστικοί, Μουσική Ομάδα 18ΑΝΩ και Αμυμωνη, ενώ ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Νίκος Καραγιώργης και Μάνια Παπαδημητρίου.

Πηγή:  http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου