Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτόπουλος: Να καταλάβουμε υπουργεία και δημόσια κτήρια


Πρόταση για μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία, δημόσια κτήρια και οργανισμούς και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα, υπέβαλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.«Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Όπως είπε, για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση, προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος, και συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, με καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κτλ.

«Τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ:

Συνάδελφοι,

Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.
ΟΧΙ για να αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε στη νέα βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης αλλά στο πως θα πετύχει η απεργία.
Αν ο σκοπός της μάζωξης ήταν ο πρώτος άλλη τοποθέτηση θα έκανα . 
Τώρα εκ των πραγμάτων με δεδομένη την απόφαση θα επικεντρωθώ στο πως θα πετύχει η απεργία. 
Συνάδελφοι, 
Τα ανδρείκελα που υποτίθεται κυβερνούν και με τις αποφάσεις τους κάθε μέρα «εκτελούν» χιλιάδες φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας ένα μόνο πράγμα τα σταματά. 
Ο αριθμός όλων όσων αφήνοντας τα μοιρολόγια αποφασισμένοι και με σημαία την αξιοπρέπεια βγούμε στους δρόμους. 
Γι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία το τι θα κάνουμε μέχρι την άλλη Τετάρτη ώστε να πείσουμε να συνεγείρουμε, να συγκινήσουμε, να μας πιστέψουν και να μας εμπιστευτούν τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας. 
Έχει ιδιαίτερη σημασία να κάνουμε τα πάντα ώστε να φέρουμε τους εργαζόμενους κοντά , να μας πιστέψουν και να μας ακολουθήσουν, γιατί μην ξεχνάμε υπάρχει τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης στα πρόσωπά μας. 
Επαναλαμβάνω συνάδελφοι ότι κομβικής αξίας θέμα για να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης σε βάρος του λαού μας είναι το πόσο κόσμο θα καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε. 
Εάν είμαστε εκατοντάδες, χιλιάδες εάν είμαστε εκατομμύρια τότε ΝΑΙ θα τους σταματήσουμε. 
Αυτό είναι που φοβούνται. 
Αυτό είναι που τρέμουν. 
Τρέμουν τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας. 
Τρέμουν το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. 
Τρέμουν τα εκατομμύρια των συνταξιούχων. 
Τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν. 
Τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους ΟΧΙ. 
Συνάδελφοι, 
Για να πετύχει η απεργία κατά την άποψή μου χρειάζονται 2 + 2 πράγματα. 
Το πρώτο : 
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 
Να αποκρούσουμε τη μαύρη προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού μας ότι εάν δεν περάσουν αυτά τα μέτρα θα καταστραφούμε και ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.
Να δείξουμε τον άλλο δρόμο
Την άλλη πολιτική που δεν περνά μέσα από την εξαθλίωση του λαού μας και την εκποίηση κάθε τι δημοσίου.
Να κατακεραυνώσουμε τη στημένη ενορχηστρωμένη προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού και συμψηφισμού απαράδεκτων φαινομένων με εγκληματικές αποφάσεις.
Οι μαϊμού τυφλοί της Ζακύνθου με το κόψιμο των συντάξεων και τη «δολοφονία» ανθρώπων δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά. ΔΕΝ μπορεί να είναι άλλοθι.
 
Το δεύτερο : 
Για να πετύχει μια απεργία πέρα από το ότι πρέπει να δείξεις στον κόσμο ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται να πάρει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι τον αγώνα τον πιστεύεις και τον δίνεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου,
 

ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΓΚΑΙΡΑ.
 
Προς τούτο 
Χρειάζονται δύο πράγματα: 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Συντονισμός του αγώνα όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο και προετοιμασία της απεργίας με κύμα - μπαράζ καταλήψεων, σε Υπουργεία, Δημόσια κτίρια και Οργανισμούς. Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα. 
Επιπροσθέτως 
Πριν την πραγματοποίηση της απεργίας να συγκληθεί Δ.Σ. και να αποφασισθούν ως συνέχεια της 24ωρης μετά από 3-4 μέρες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα. 
ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ
ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου