Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λαός ενώνεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί! Δεν περιμένουμε τις ηγεσίες!


Ιδρύθηκε το Ενιαίο Μετώπο Αντίστασης Καθηγητών στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Με ομόθυμο πνεύμα τα μέλη της Εκπ. Παρέμβασης Αχαΐας συνίδρυσαν, συμμετέχουν και θα παλέψουν να πετύχει σε όλα τα επίπεδα το 1ο ανοικτό – ενιαίο Μέτωπο Αντίστασης καθηγητών στη Χώρα πηγαίνοντας πολύ πιο πέρα το ζήτημα της Ενιαίας δράσης…  Η συμμετοχή έχει αγκαλιάσει πρόσωπα γνωστά και μή από πολλούς χώρους σκέψης και δράσης….

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Του Ενιαίου Μετώπου Αντίστασης Καθηγητών στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας


Συναδέλφισσες, -οι

Το «κουτί της Πανδώρας» ξεκλειδώθηκε πάνω από την Ευρώπη, με τη χώρα μας να δέχεται πρώτη την συντονισμένη επίθεση όλων των τεράτων που επωάζονταν προσεκτικά μέσα στον γερασμένο ευρωπαϊκό καπιταλισμό. Βρήκαν όμως και εγχώριο έκτρωμα, άρτι γεννηθέν, προερχόμενο από τον «συνουσιασμό» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γνήσιο προϊόν τερατογένεσης. Πέρα από κάθε αστική δημοκρατική νομιμότητα, πετώντας πια και το τελευταίο φύλλο συκής, ενώθηκαν ξετσίπωτα υπό τις γερμανογαλλικές ευλογίες και τις αμερικάνικες πιέσεις με μοναδικό σκοπό να φέρουν την «Μερκοζύ» εποπτεία στην πατρίδα μας. Έτσι οδηγούμαστε  σε μια νέα ιδιότυπη κατοχή της χώρα μας, αφού οι γαλαζοπράσινοι γραικύλοι αρχηγοί έσπευσαν να προσφέρουν «γην και ύδωρ» στους νέους επίδοξους κατακτητές μας, μπερδεύοντας το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των βουνών μας με τα θλιβερά κομματικά τους χρώματα.

Το προηγούμενο διάστημα βιώσαμε με την πρώτη δανειακή σύμβαση φόρους, χαράτσια, περικοπές, απολύσεις, ανεργία, φτώχια, πείνα, προσβολή, καταστολή, ξυλοδαρμούς, απειλές μέχρι και δολοφονία απεργού. Ίσως όμως όλα αυτά να ήταν απλή «προπόνηση» για το σκληρό «κατενάτσιο» που μας επιφυλάσσει η νέα δανειακή σύμβαση. «Να δεις τι σου ’χω για μετά» όπως λέει και το τραγούδι.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα συμμετείχαμε και ενισχύσαμε τους μαζικούς και πολύμορφους αγώνες του λαού ενάντια στην τρόικα, την κυβέρνηση και την πολιτική τους. Αποκορύφωμα αυτών των αγώνων ήταν ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της 28ης Οκτωβρίου που ξεγύμνωσε τους ντόπιους και ξένους δυνάστες του Ελληνικού λαού, και τους ανάγκασε να επισπεύσουν τη δημόσια εμφάνιση της νέας «ιεράς συμμαχίας». Η αντίσταση απέναντι στη νέα κατοχή είναι μονόδρομος επιβίωσης και προαπαιτούμενο ρήξης και ανατροπής. Οδηγός μας οι αγώνες του λαού για λευτεριά, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Στο τόπο τούτο «κακιά σκουριά δε πιάνει», φτάνει να βάλουμε την ψυχή και το χέρι μας.

Συναδέλφισσες, -οι

Εμείς, ως εργαζόμενοι καθηγητές, που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση απευθύνουμε αντιστασιακό κάλεσμα για τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου Αντίστασης Καθηγητών στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο που επαναστατεί ως πολίτης, αλλά και ως πνευματικός άνθρωπος, βιώνοντας την πολύμορφη  κρίση αλλά και την υποτέλεια που μας επιβάλλουν, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.                                                                                                                                                                             

Το εκπαιδευτικό μέτωπο θέλουμε να είναι:

Ενιαίο, δηλαδή να λειτουργεί με την άμεση δημοκρατία των παρόντων σε κάθε χώρο λειτουργίας (Σχολείο, περιοχή, ΕΛΜΕ, κλπ).

- Μέτωπο, δηλαδή να το συναποτελούν όσοι συνάδελφοι από θέση ή διάθεση κατανοούν την ανάγκη να αντισταθούν στην νεοκαπιταλιστική βαρβαρότητα με τον μανδύα της ΕΕ, που απειλεί ακόμα και την επιβίωσή μας ως λαού. Να σημειωθεί ότι δεν είναι σε καμιά περίπτωση άθροισμα υπαρχόντων σχημάτων. Όσα το στηρίζουν δεν διαλύονται και διατηρούν κάθε δικαίωμα αυτόνομης παρέμβασης σε όποια θέματα κρίνουν απαραίτητο και φυσικά δεν εντάσσεται σε κανένα πολιτικό σχηματισμό ή κόμμα.

- Αντίστασης, αφού έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη ή θα γίνουμε σκυφτοί υπόδουλοι ή θα σηκώσουμε όρθιο ατίθασο κορμί.

- Καθηγητών, αφού αυτό είμαστε και με την ιδιότητα αυτή θα αντισταθούμε.

Θα αντισταθούμε…

- Στα σχολεία μας.

- Στις γειτονιές των σχολείων μας.

- Στην πόλη μας. Την Πάτρα των αγώνων του ’21, της Εθνικής Αντίστασης, του Πολυτεχνείου.   
Στήριγμα και επιδίωξή μας θα αποτελέσουν οι οριζόντιες συμμαχίες στο χώρο της εκπαίδευσης, στον χώρο των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, στις πλατείες, αλλά ακόμα και στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τις συμμαχίες αυτές  και την αυτοοργάνωσή μας θα αναδείξουμε ζητήματα άμεσης ανάγκης και ταυτόχρονα θα αντισταθούμε σε σχέδια σκοτεινά. Δικό μας σχέδιο φωτεινό είναι η δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για να φωτίσουμε τη σκοτεινιά που πάει να τυλίξει εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά που γεννήσαμε, αλλά και τα παιδιά που διαπαιδαγωγούμε «δεν θα τα φορτώσουμε στο δικό μας πλοίο, τροφή για τον δικό τους Μινώταυρο».

Συναδέλφισσες, -οι 

Πρέπει να αντισταθούμε! Θα αφήσουμε τα τέρατα της αγοράς να αλώσουν τη χώρα και τον χώρο μας;  Θα  αφήσουμε στα παιδιά μας μια χώρα «φτηνή» και «απογυμνωμένη» με «φτηνά» και «γυμνά» σχολεία; Έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα:
Τη φτώχεια πολλών μαθητών μας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την παραπέρα προώθηση γνώσης εργαλειακού χαρακτήρα με τα επερχόμενα νέα αναλυτικά προγράμματα, τους νέους «πειραματισμούς» – συρρικνώσεις κλπ στην Τ.Ε., την προσπάθεια δημιουργίας αυταρχικής διοίκησης της εκπαίδευσης με τα πειθαρχικά σε καθημερινή διάταξη (γι’ αυτό ετοιμάζουν ειδικά Υ. Σ. χωρίς αιρετούς), την αξιολόγηση που δείχνει τα πρώτα της δόντια, τις εφεδρείες που ήδη προετοιμάζονται.

Θεωρούμε ότι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε, να αντεπιτεθούμε, να νικήσουμε. Με ποιο όμως σχέδιο; Το σχέδιό μας έχει τους παρακάτω βασικούς άξονες:

Ι. Να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση με τις εμπράγματες υποθήκες για τη δημόσια και μικρομεσαία περιουσία.

ΙΙ. Να μην περάσουν οι «ελεύθερες» επιχειρηματικές ζώνες με τους ιδιωτικούς «στρατούς» και το «κινέζικο» εργασιακό καθεστώς.

ΙΙΙ. Να μην περάσει το αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο για τα νέα δάνεια που μας επιβάλλουν, που μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν. Εκφράζουμε κάθετη άρνηση πληρωμής τους. Να εκβιάσουμε τους εκβιαστές! Ρήξη με την Ε.Ε, ανθρωποφάγο μηχανισμό του κεφαλαίου.                          

– ΝΑΙ στις  οργανωμένες πολιτικές παρεμβάσεις ανάδειξης των ολέθριων συνεπειών της συμμετοχής μας στην κλινικά πια νεκρή για τις περιφερειακές χώρες ευρωζώνη, που καθίσταται όλο και περισσότερο ταξικό εργαλείο του κεφαλαίου, ειδικά του Γερμανικού. Εμείς δεν δίνουμετο αίμα των παιδιών μας για να τραφεί η Γερμανική αστική τάξη! Η συμμετοχή μας στην ΕΕ και στο ευρώ δεν μπορεί να αποτελεί ταμπού για τις δυνάμεις της εργασίας. Όσο αυτή η συμμετοχή οδηγεί στην κοινωνική κατεδάφιση, τόσο θα δυναμώνει το κίνημα εναντίον της. Οδηγός μας πρέπει να είναι οι πολιτικές που υπηρετούν το λαό και όχι το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα..

- ΟΧΙ στην Τρόικα και τους επόπτες της. Να νικήσουμε τους πολιτικούς υπηρέτες της «ευρωζώνης», να δημιουργηθούν οι όροι για μια νέα Ελλάδα, σε μια νέα Μεσόγειο, σε μια νέα Ευρώπη. Μια Ευρώπη ένωση ανθρώπων και λαών και όχι κεφαλαίων, αντάξια των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που γέννησε.

Σ’ έναν τέτοιο μεγάλο κοινωνικό αγώνα, όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας, μπορούμε ως Έλληνες εκπαιδευτικοί να δείξουμε τι σημαίνει Ελληνική Αντίσταση. Ίσως ο Ελληνικός λαός  αναζητά την Ελπίδα που φτερούγισε μέσα από το γεμάτο δεινά «Κουτί της Πανδώρας». 

Ποιοι όμως θα τα κάνουν όλα αυτά; Ποιοι άλλοι, αν όχι εμείς; Ο καθένας με την καρδιά του, η καθεμία με την ψυχή της και όλοι ενωμένοι σε μια ενιαία γροθιά.

Τέλος: Καλούμε για ενημέρωση – συζήτηση – συνέλευση του Μετώπου (Εβδομάδα Πολυτεχνείου κλπ) την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, ώρα  7.00 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μανιακίου και Κορίνθου).

Ιδρυτικές υπογραφές

Ασπρογέρακα Διονυσία,       ΕΕΕΕΚ Πάτρας

Βλαχοσωτήρος Δημήτρης,   9ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Δημόπουλος Βασίλης,         20ο Γυμν. Πάτρας

Γαλάζιος Ανδρέας,               7ο ΓΕΛ Πάτρας

Καπαγερίδου Ελισάβετ,      18ο Γυμν. Πάτρας

Ζενζεφύλης Βασίλης,           2η ΕΠΑΣ Πάτρας

Καραβότας Γιάνης,              ΓΕΛ Κ. Αχαΐας

Κοντζιά Παρασκευή,            2ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Κουνινιώτης Μιχάλης,         5ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Κουρή Ήρα,                         1ο ΓΕΛ Πάτρας

Λαζανάς Αλέξης,                  13ο Γυμν. Πάτρας

Μάλφας Γιώργος,                 Γυμν. Σαγεϊκων

Μούρτζη Βάσω,                   Γυμν. Σαραβαλίου

Μπαρακίτη Σταυρούλα,       8ο Γυμν. Πάτρας

Μπαρμπαγιάννη Έλλη,       Γυμν. Ριόλου

Μπελερή Ντίνα,                   7ο ΓΕΛ Πάτρας

Μπουμπούλης Άγγελος,       Γυμν. Σταυροδρομίου

Μπούρδαλας Παναγιώτης,    Γυμν. Χαλανδρίτσας

Νικολόπουλος Χρήστος,     4ο ΓΕΛ Πάτρας

Ντάφλος Γιώργος,              13ο Γυμν. Πάτρας

Ντίρλης Θανάσης,              7ο Γυμν. Πάτρας

Ντούκα Αναστασία,             Γυμν. Ρίου

Παΐζης Παναγιώτης,            16ο Γυμν. Πάτρας

Πλούμη Σταυρούλα,            21ο Γυμν. Πάτρας

Πυλαρινός Ηρακλής,           5ο ΓΕΛ Πάτρας

Σιάχος Χρήστος,                  5ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Σταμούλης Θόδωρος,          Γυμν. Λάππα

Τάσσης Γιώργος,                13ο Γυμν. Πάτρας

Τσεκούρας Παύλος,            Γυμν. Οβρυάς

Φιλιππάκης Τάκης,             14ο Γυμν. Πάτρας

Φούκα Ελένη,                      ΓΕΛ Καστριτσίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου