Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Καταγγελία από έναν Ηρακλειώτη προς τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,

Θέλω να καταγγείλω τη νομαρχιακή τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παντελή απουσία όλων των οργανωμένων μελών από τις δράσεις στο ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα του 27-28% απέχει σκόπιμα από το μπλοκάρισμα και την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών.

Χθες ήταν η 4η φορά που κάναμε αυτή τη δράση και ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένα οργανωμένο μέλος, απ’ αυτούς που βλέπουμε να περιφέρονται στις συγκεντρώσεις της πλ. Ελευθερίας και στο Ε.Κ.Η. να διαφημίζουν το μαγαζάκι τους, και να διαλαλούν την πραμάτεια τους.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ως πότε θα μένετε απαθείς και αδρανείς στα εγκλήματα που συντελεί η χουντική κυβέρνηση;

Ως πότε θα χαριεντίζεστε με τους προδότες μέσα και έξω από τη βουλή, με μόνη σας ανησυχία, πότε, και αν θα γίνουν εκλογές να αναλάβετε την εξουσία;

Κούνια που σας κούναγε!!! Ο λαός σας θέλει μαζί του στους αγώνες, στις δράσεις και στις παρεμβάσεις. Έχετε χρέος και καθήκον !!! Είσαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, το έχετε καταλάβει; 

Ή ούτε αυτό δεν μπορείτε να αποδεχθείτε; Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει ξεσηκώσει το Λαό εδώ και μήνες, από τότε που έγιναν οι πρώτες επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και του ΜΕΤΡΟ… κάθε μέρα έπρεπε να είστε μπροστάρηδες και πρωτοπόροι στους δρόμους και στα πεζοδρόμια… όχι να κρύβεστε στα γραφεία σας και να αφήνετε μια χούφτα ανθρώπους να αντιστέκονται στα ματ.

Που είναι οι βουλευτές σας, οι πολιτευτές σας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι νομικοί σύμβουλοι σας; 

Που είναι να μας στηρίξουν, να συμπαραταχθούν στους αγώνες μας και να μας προστατέψουν αν χρειαστεί. Μήπως φοβούνται να μην τσαλακώσουν τα κουστούμια τους ή να μην σκίσουν κανένα καλτσόν; Ή μήπως φοβούνται και τρέμουν να μην τους χρεώσουν καμιά λαϊκή εξέγερση ή ξεσηκωμό και κωλώνουν μπρος στο πολιτικό κόστος;

Ο Λαός σας βλέπει και σας κρίνει… αν νομίζετε ότι με αυτή τη χαλαρή και ψόφια αντιπολίτευση που κάνετε, ελπίζετε πως θα έρθετε στην εξουσία πλανάστε πλάνην οικτρά… εκτός πια αν είστε τόσο σίγουροι ότι το σύστημα θα σας την παραχωρήσει, όπως άλλωστε το κάνει χρόνια τώρα, είτε με εκλογές, είτε χωρίς εκλογές.

Κλείνω με το αρχαίο ρητό: «Ο σιωπών δοκεί συναινείν»

Εγκαταλείψτε άμεσα τα έδρανα της βουλής και συστρατευθείτε με το Λαό. Σταματήστε να γίνεστε συνένοχοι και να επικυρώνετε με την παρουσία σας την καταπάτηση του Συντάγματος και το διασυρμό της Δημοκρατίας.

Νίκος Ι. Τσίγκος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου