Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μέσα στη φωτιά της Κρίσης, σφυρηλατείται ο "καινούργιος" Ελληνικός Λαός!


Παρέμβαση της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR στην ομιλία Σημίτη - Cohn-Bendit στο Βερολίνο, 23/1/2011.
Δελτίο τύπου

Χτες, Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.

Ο Κ. Σημίτης περιορίστηκε στο να καταγγείλει ως λαϊκιστές όσους αμφισβητούν τον μονόδρομο του Μνημονίου. Επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τον διαδέχτηκε και καταλόγησε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου με τους δανειστές, την "ισχυρή πλευρά", όπως τους χαρακτήρισε. Δεν αμφισβήτησε τους στόχους και τις μεθόδους του Μνημονίου. Αντίθετα, ανέπτυξε την άποψη πως οι στόχοι του θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί, αν λαμβανόταν υπόψη εκ των προτέρων η συνεχής αλλαγή των ευρύτερων παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων. Αναλώθηκε στο γνωστό εκβιαστικό ψευδοδίλημμα "ευρώ ή δραχμή -- αποχώρηση ή παραμονή στην Ευρωζώνη" αποφεύγοντας να ασχοληθεί με την ουσία της χρηματοπιστωτικής κρίσης ως παράγωγο του οικονομικού ιμπεριαλισμού.


Ο Daniel Cohn-Bendit αφού άσκησε κριτική στην επιλογή των ισχυρών της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία) να ακολουθήσουν τιμωρητική στάση και πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Προέταξε ένα κακέκτυπο αλληλεγγύης, η οποία όμως δεν αμφισβητεί την δομή της Ευρωζώνης, μιας αλληλεγγύης με όχημα ιδιωτικές επενδύσεις και δήθεν ανάπτυξη που δίνει όπως έχει αποδειχθεί πλήρη στήριξη στην κερδοσκοπία και τη λεηλασία δημόσιου πλούτου από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR πραγματοποίησε παρέμβαση με στόχο να καταδείξει τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και των κυβερνήσεών του αναφορικά με την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, επιμένοντας στο θέμα της διαφθοράς και την ευθύνη συνεργατών του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του (Siemens, Ferrostahl).

Ο Κ. Σημίτης αρνήθηκε να απαντήσει στην παρέμβαση.

Η ενέργεια αυτή της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR βρήκε θετική απήχηση στο ακροατήριο και προκάλεσε το ενδιαφέρον ανταποκριτών του ξένου τύπου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η ομάδα μοίρασε στο ακροατήριο το παρακάτω κείμενο:
http://wp.me/p1BmDF-7b (ελληνικά)
http://wp.me/p1BmDF-79 (γερμανικά)

Real Democracy Now! Berlin/GR
www.realdemocracynowberlingr.wordpress.com


1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ???
    …Ο αγώνας πλέον είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
    "Ένας για όλους και όλοι για έναν"και ολοι μαζί για την ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ,
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    Δεν φεύγω από τον Άρειο Πάγο...

    ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ??? ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ???
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΑΣ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΙ".
    Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
    Είναι δικαστικό πρόβλημα.
    Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.


    Πρέπει οι Έλληνες...
    να το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να περιμένουν βοήθεια από κανέναν άλλον πέραν του εαυτού τους. Πρέπει οι ίδιοι να ξεκινήσουν πανστρατιά, για να σώσουν την πατρίδα τους.
    Αν οι ελλαδίτες Έλληνες πρέπει να πιέσουν τη δικαστική εξουσία, για ν' "αποφανθεί" για το τελικό ύψος του χρέους, δεν θα πρέπει να αφεθούν ν' αγωνίζονται μόνοι τους.
    Οι Έλληνες της διασποράς πρέπει να επωμιστούν το δικό τους μερίδιο στον εθνικό μας αγώνα. Πρέπει να ενημερώσουν ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο για τα εγκλήματα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή εις βάρος της πατρίδας τους …Της πανταχόθεν βαλλόμενης και κατασυκοφαντημένης πατρίδας τους. Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνον οι Έλληνες της Διασποράς.
    Αν αυτό το κείμενο βοηθά σ' αυτήν την προσπάθεια, θα πρέπει να το μεταφράσουν σε όποια γλώσσα μπορούν, προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος άνθρωπος στον Πλανήτη τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
    Πρέπει ο ελληνισμός να εκμεταλλευτεί την τεράστια διασπορά του και μέσω του διαδικτύου να σπάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης των "κλαιόντων" ληστών. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή έχει γίνει ένα "πειραματόζωο" στα χέρια των σύγχρονων "Μέγκελε" …
    Των τραπεζιτών "Μέγκελε", οι οποίοι με τη βία την αναγκάζουν ν' αποδεχθεί το παράνομο χρέος της, για να της αφαιρέσουν το εθνικό της κεφάλαιο, που για την ίδια έχει την πολυτιμότητα και την αξία που έχουν για έναν άνθρωπο τα ζωτικά του όργανα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι οι Εβραίοι τραπεζίτες μαζί με τη γερμανική κυβέρνηση έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό σε ένα τεχνητό οικονομικό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, το οποίο τον οδηγεί στην καταστροφή και τον "θάνατο". Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί έρχεται και η δική του σειρά.
    Πρέπει επιτέλους ν' αποκαλυφθεί η αλήθεια που κρύβουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι λυμαίνονται ολόκληρο τον Πλανήτη και όχι μόνον την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν ένας πραγματικός κόπρος, όπως είναι ο Καν, να διαβάλει και να προσβάλει έναν από τους σημαντικούς λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, χωρίς καμία αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν ένα σκουπίδι σαν κι αυτό ν' "ακούγεται" πιο δυνατά από έναν ολόκληρο λαό. Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να σπάσουν αυτό το "εμπάργκο" στην ενημέρωση και να διεκδικήσουν το δίκιο τους …Το δίκιο που θα τους σώσει …Ο αγώνας πλέον είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ...
    ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ "ΑΚΟΥΣΟΥΝ"
    ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
    ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ.
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ


    aggeloiellas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή